رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اذعان داشت که در مورد خرید هواپیما و ارایه تسهیلات از صندوق توسعه ملی هنوز نه به دار است و نه به بار و هنوز چیزی به صندوق توسعه معرفی نشده است.
به گزارش مشرق، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفته است که در حال حاضر هیچ بانکی به عنوان بانک عامل برای ارایه تسهیلات خرید هواپیما به صندوق توسعه ملی معرفی نشده است.
شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) دوم دیماه سالجاری، قرارداد نهایی خرید یکصد فروند هواپیمای میان برد و دور برد را با شرکت فرانسوی ایرباس به صورت اجاره به شرط تملیک به امضاء رساند.
ارزش اسمی قرارداد اولیه خرید 118 فروند هواپیما از ایرباس 25 میلیارد دلار بوده اما دست آخر با حذف هواپیماهای 380A از این شرایط، رقم قرارداد ایران با ایرباس به محدوده 10 میلیارد دلار رسید. قرار شده، هواپیماها از اوایل سال ۲۰۱۷ میلادی در یک پروسه زمانی ۱۰ ساله تحویل ایرانایر شوند.
کمی بعدتر هم قرارداد خرید 80 فروند هواپیمای بوئینگ به ارزش 16 میلیارد دلار بین ایران ایر و کمپانی بوئینگ به امضا رسید که بر اساس آن طی 10 سال این تعداد هواپیما تحویل ایران خواهد شد. ناگفته نماند که یکی از ابهامات مهم در این شرایط نحوه تامین منبع مالی خرید این تعداد هواپیما است. ظاهرا، دولت تدبیر و امید برای خرید هواپیما از فرانسه و آمریکا، هنوز هم چشم به منابع صندوق توسعه ملی دوخته است.
اما این صندوق طبق قانون حق ندارد ولو برای خرید هواپیما منابع خود را در اختیار یک شرکت دولتی قرار دهد. با این وجود به نظر میرسد، دولتمردان به بهانه خرید هواپیما قصد برداشت 330 میلیون دلار ازمنابع صندوق توسعه ملی را دارد. با یک محاسبه سرانگشتی این رقم به عدد 1300 میلیارد تومان بالغ میشود.
گفته میشود که بانک عامل پرداختهای قرارداد ایرباس، بانک صنعت و معدن و بانک عامل قرارداد بوئینگ، بانک اقتصاد نوین تعیین شده اند.
حال آنکه علی اصغر سفری" مدیر عامل بانک اقتصاد نوین خبرداد که بانک متبوع او از چرخه قرارداد عاملیت صندوق توسعه ملی برای تامین منابع مالی خرید هواپیماهای جدید خارج شده است.
تایید این ماجرا از ناحیه مدیرعامل این بانک خصوصی این ذهنیت را متبادر ساخته که شاید حضور بانک صنعت و معدن در فرایند عاملیت بانک خرید هواپیماهای جدید قطعی شده اما "احمد دوست حسینی" ، اذعان داشته که بانک مرکزی باید یکی از بانکهای مورد تایید خود را به صندوق توسعه ملی معرفی کند و افزود که هر بانکی که تمایل به اجرای عاملیت خرید هواپیما را دارد باید طرح توجیهی خود را به بانک مرکزی ارایه کند. به گفته وی در صورت اقتصادی بودن طرح، بانک عامل به صندوق توسعه ملی معرفی خواهد شد.
دوست حسینی، عاملیت بانک صنعت و معدن برای خرید هواپیما را در شرایط کنونی رد کرد و گفت که حتی این بانک هم به صندوق توسعه ملی معرفی نشده است.
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی تصریح کرد که هنوز صندوق توسعه ملی زیان ده بودن شرکت هواپیمایی هما را بررسی نکرده زیرا بررسی این امر بر عهده بانک عامل خواهد بود.
وی، درباره ارایه تسهیلات از ناحیه صندوق توسعه ملی به شرکت دولتی هواپیمایی هما هم گفت که ارایه تسهیلات به این شرکت تابع شرایط و اخذ مصوبه خاص بوده و تصریح کرد که ممکن است که حتی دولت هم ارایه تسهیلات به این شرکت دولتی را تصویب کند.
منظور از مصوبه خاص، به گفته او، مصوبه ای است که اختیار ارایه تسهیلات به شرکت دولتی هما را به صندوق ارایه خواهد کرد.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اذعان داشت که با این حال در مورد خرید هواپیما و ارایه تسهیلات از صندوق توسعه ملی "هنوز نه به دار است و نه به بار" و هنوز چیزی به صندوق توسعه معرفی نشده است.
وی در عین حال احتمال داد که در انتها برای تامین مالی خرید هواپیما به صندوق توسعه ملی مراجعه شود و گفت که موسسات خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی میتوانند از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کنند.
به گفته دوست حسینی این صندوق به موسسات عمومی غیردولتی نمیتواند بیش از 20 درصد از منابع تخصیصی صندوق تسهیلات ارایه کند و بیان داشت که در عین حال موسسات تعاونی و خصوصی هم می توانند تا 80 درصد منابع تخصیصی تسهیلات دریافت کنند.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 15:1 |
بازدید : 385 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
دیوان محاسبات کشور اعلام کرد
کوتاهی ۹۷ درصدی وزارت راه در تامین زمین و مسکن خانواده شهدا و ایثارگران
مطابق بخشی از گزارش تفریغ بودجه که توسط رئیس دیوان محاسبات در جلسه علنی امروز مجلس قرائت شد وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۴ درحوزه تامین مسکن یا زمین مسکونی برای ایثارگران تنها به ۳.۱ درصد وظایف خود عمل کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی گزارش تفریغ بودجه در بخش اعطای زمین، مسکن و تسهیلات خرید یا ساخت مسکن به ایثارگران حاکی از آن است که وزارت راه و شهرسازی موظف بوده با هماهنگی و معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به تامین مسکن یا زمین مسکونی به قیمت منطقهای برای حداقل 70 هزار نفر اقدام کند، اما صرفا 2178 نفر از افراد مشمول در سال 94 از این امکان برخوردار شدهاند.
این بدان معناست که وزارت راه و شهرسازی 3.1 درصد از وظیفه قانونی خود در خانهدار کردن مشمولان معرفی شده از سوی بنیاد شهید را انجام داده است.
همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف بوده از طریق بانکهای عامل به 100 هزار نفر از افراد مشمول یک فقره تسهیلات برای خرید یا ساخت مسکن اعطا کند که صرفا 31 هزار و 912 نفر از امکان بهرهمند شدهاند. این عملکرد نشان میدهد که بانک مرکزی نیز 31 درصد از وظیفه خود را در این بخش انجام داده است.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 14:29 |
بازدید : 782 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
۴۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه میادین مشترک در جیب وزارت نفت ماند
بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال ۹۴، وزارت نفت بیش از ۴۳۰۰ میلیارد تومان از پولی که با فروش اوراق مشارکت برای تزریق در پروژه میادین مشترک غرب کارون و فازهای پارس جنوبی در اختیار داشته را تا نیمه سال ۹۵ هزینه نکرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال 94 که صبح امروز توسط «عادل آذر» رئیس دیوان محاسبات کل کشور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد، مطابق بند (ک) تبصره (2) ماده واحده بودجه 94، به وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط اجازه داده شده است به منظور سرمایه گذاری در طرحهای نفت و گاز با اولویت میادین مشترک نسبت به انتشار اوراق مشارکت ارزی - ریالی به مبلغ پنج هزار میلیارد تومان اقدام نماید.
این اوراق از طریق بورس اوراق بهادار تهران عرضه و به فروش رسید. منابع حاصل، به مبلغ چهار هزار و نهصد و یازده میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون تومان به طرح توسعه میادین مشترک غرب کارون و طرح توسعه فازهای در حال احداث پارس جنوبی اختصاص یافت. علی رغم انتشار و فروش اوراق مذکور، صرفاً حدود 11 درصد منابع حاصله، تا پایان شهریور ماه سال 95 در طرح های یاد شده مصرف شده است.
از اینرو، وزارت نفت بیش از 4300 میلیارد تومان از پولی که برای تزریق در پروژه میادین مشترک غرب کارون و فازهای پارس جنوبی داشته را تا نیمه سال 95 هزینه نکرده است.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 14:29 |
بازدید : 593 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
تلاش مالزی برای جذب گردشگران ایرانی با استفاده از تصمیم اخیر ترامپ
شرکت ها و مقامات جنوب شرق آسیا در تلاش برای استفاده از موقعیت دستور جنجالی دونالد ترامپ در خصوص ممنوعیت سفر شهروندان ۷ کشور مسلمان به آمریکا اعلام کردند به دنبال همکاری های بیشتر در زمینه های گردشگی و آموزشی با این کشورها هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، شرکت ها و مقامات کشورهای آسیایی در تلاش برای استفاده از موقعیت دستور جنجالی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خصوص ممنوعیت سفر شهروندان 7 کشور مسلمان به آمریکا می گویند به دنبال همکاری های بیشتر در زمینه های گردشگری و آموزشی با مسلمانان منع شده از ورود به آمریکا خواهند بود. به موجب دستور اجرایی روز جمعه ترامپ، به مدت 120 روز از ورود پناهجویان به این کشور ممانعت به عمل می آیند و ورود شهروندان 7 کشور از جمله ایران به این کشور به مدت 90 روز ممنوع خواهد بود. شرکت هواپیمایی ایرآسیا در مالزی، بزرگترین ایرلاین آسیایی اعلام کرد، 10 کشور عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) می توانند از این موقعیت به نفع خود استفاده کنند. تونی فرناندس، مدیر این شرکت روز سه شنبه در توییتر خود نوشت: «اکنون که جهان در حال حرکت به سمت سیاست های انزوا گرایانه است، زمان ان است که آسه آن شروع به آسان تر کردن جذب گردشگران خارجی کند.» مالزی یکی از مقاصد محبوب گردشگری برای گردشگران خاورمیانه ای است و در سال 2016 پذیرای حدود 200 هزار گردشگر از کشورهایی نظیر امارات، عربستان، عراق و قطر بود. این کشور همچنین یک مقصد مهم برای گردشگری سلامت و گردشگری حلال است و مواد غذایی و محصولات دیگر موجود در بازار این کشور عمدتا دارای برند حلال می باشند. در تایلند، مقامات گردشگری این کشور گفتند، ممنوعیت آمریکا برای ورود اتباع کشورهای مسلمان، می تواند موجب افزایش تعداد گردشگران ورودی به این کشور شود. یوتهاساک سوپاسورن، رئیس سازمان گردشگری تایلند گفت: «خاورمیانه بازار بزرگی برای ماست به ویژه از نظر گردشگری سلامت. آنها ممکن است تصمیم بگیرند بیشتر به تایلند سفر کنند و این می تواند موجب تقویت بخش گردشگری ما شود.»
بسیاری از کارخانهها طبق قرارداد شیر را از دامدار خریده اند، اما مجبور شده اند که آن را خشک کنند لذا مقدار قابل توجهی شیر خشک در کارخانجات مانده است
به گزارش مشرق، محمدرضا گنجی، مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای صنایع لبنی بیان داشت: وضعیت بازار صنایع لبنی مانند دیگر بازارهای داخلی نامناسب است و در رکود کامل به سر می برد و در واقع میتوان گفت که سفره مردم کوچک تر شده و در این میان صنایع لبنی هم جز کالاهایی است که مصرفش کمتر شده است.
وی افزود: مردم توان خرید ندارند لذا بسیاری از محصولات در انبار کارخانهها دپو شده و به فروش نمی رود، الان بسیاری از کارخانهها طبق قرارداد شیر را از دامدار خریده اند، اما مجبور شده اند که آن را خشک کنند لذا مقدار قابل توجهی شیر خشک در کارخانجات مانده است، پنیر نیز از جمله محصولاتی است که به مقدار زیادی در کارخانهها دپو شده است و خریدار زیادی ندارد.
مدیر عامل تعاونی های صنایع لبنی تأکید کرد: این شرایط تولیدکنندهها را تحت فشار گذاشته و موجب شده حدود 30 درصد از کارخانجات محصولات لبنی یعنی تعدادی در حدود 350 کارخانه لبنی کوچک تعطیل شوند آن ها هم که باقی مانده اند در شرایط خوبی کار نمی کنند تنها چند برند معروف به نسبت سرپا هستند و به فعالیت خود ادامه می دهند.
گنجی خاطرنشان کرد: قیمت محصولات لبنی هیچ گونه افزایشی نداشته دلیلش هم این است که بازار کشش افزایش قیمت را ندارد تنها محصولی که مدتی افزایش پیدا کرد کره بود که با کاهش تعرفه و دادن ارز مبادله ای قیمت آن مجددا کاهش یافت و به تعادل رسید و کره 100 گرمی به 2900 تومان رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: تنها محصول صنایع لبنی که از خارج از کشور وارد بازار داخل می شود کره است، زیرا بقیه محصولات به اندازه کافی در داخل تولید می شود و نیازی به واردات آن نیست.
گنجی در رابطه با صادرات اضافه کرد: پس از برجام صادرات تغییری نکرد و لذا هیچ گونه افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته نداشتیم البته دولت مشوق هایی را برای صادرات در نظر گرفته بود که البته این مشوق ها تا این لحظه پرداخت نشده است.
برخی از کسبه پلاسکو از عملکرد برخی از شرکتهای بیمه گلایه میکنند که هنوز خسارت خود را دریافت نکردهاند و منتظر واریز مبالغ خسارت به حسابشان هستند
به گزارش مشرق، برج پلاسکو پس از چند روز آواربرداری هماکنون به زمینی هموار تبدیل شده است که تنها دو بخش مجاور آن باقی مانده است و حالا تمام امید کسبه پلاسکو به چکهایی است که از شرکتهای بیمه گر خود دریافت میکنند و کمکها و حمایتهایی که دولت برای آنها به تصویب رسانده است. البته براساس آخرین اعلام بیمه مرکزی ایران تنها 35 درصد از واحدهای تجاری واقع در ساختمان پلاسکو تحت پوشش یکی از 14 شرکت بیمهای بودهاند که طی سالهای گذشته این واحدها را بیمه کردهاند. درواقع از میان حدود 560 واحد تجاری موجود در این ساختمان تنها 210 واحد بیمه بودهاند.
از همان روزهای نخست و حتی پیش از آنکه تکالیف بیمهها به مصوبه تبدیل شود، برخی از شرکتهای بیمه براساس قاعده تخریب صددرصدی پرداخت خسارت به حادثه دیدگانی که تمام واحد تجاری آنها از بین رفته است را آغاز کردند و همچنان این روند ادامه دارد. براساس اعلام شرکتهای بیمه اکثر واحدهای صد درصد تخریب شده پلاسکو توانستهاند خسارت تعیین شده خود را دریافت کنند و تنها واحدهایی باقی مانده است که به طور کامل تخریب نشده و نیازمند بازدید کارشناسی است.
درمقابل برخی از کسبه پلاسکو درگفتوگو با «ایران» از عملکرد برخی از شرکتهای بیمه گلایه میکنند که هنوز خسارت خود را دریافت نکردهاند و منتظر واریز مبالغ خسارت به حسابشان هستند. این درحالی است که مدیران بیمه نیز معتقدند که تمام واحدهای صد درصد تخریب شده چکهای خسارت خود را دریافت کردهاند و کسبهای که خسارت نگرفتهاند جزو واحدهایی هستند که به صورت کامل تخریب نشدهاند.
کسبه: برخی راضی برخی ناراضی
وقتی به گفتوگو با کسبهای که واحد تجاری آنها در مقابل آتشسوزی بیمه بوده مینشینیم، دو برداشت کاملاً متفاوت از گفتههای آنها وجود دارد، عدهای از عملکرد شرکتهای بیمه به طور کامل راضی هستند و از سرعت و نحوه رفتار بیمهها قدردانی میکنند و برخی نیز شکایت دارند که هنوز به خسارت خود نرسیدهاند و بیمهها کارشکنی میکنند.
«ع – م» یکی از کسبه پلاسکو واقع در طبقه هفتم برج دراین باره میگوید پس از آنکه روز شنبه هفته جاری در بیمه آسیا تشکیل پرونده دادم روز سهشنبه چک خسارت خود را دریافت کردم. وی با اشاره به اینکه درمجموع 150 میلیون تومان خسارت دریافت کرده است، گفت: اما با توجه به اینکه برای ایام عید نوروز میزان تولید افزایش یافته بود در حدود 300 میلیون تومان خسارت دیده ام. به گفته وی از این مبلغ 15 میلیون تومان برای دکور و کولر گازی پوشش بیمه خریداری کرده بودم که مبلغ 3 میلیون تومان به دلیل استهلاک کسر شد. درعین حال وی میگوید واحدهایی که خارج از برج بودهاند و تخریب نشدهاند هم متضرر شدهاند و هرچند تولیدات آنها آتش نگرفته است ولی دود و گردوخاک این اجناس را تحت تأثیر قرارداده است که بیمهها باید برای آن تمهیدی بیندیشند.«ح- ش» یکی دیگر از کسبه پلاسکو است که واحد تجاری آن بیمه نبوده ولی میگوید که بسیاری از همکارنش خسارت خود را دریافت کردهاند. اما وی دغدغه دیگری دارد. به گفته وی وام 300 میلیون تومانی که دولت برای کسبه پلاسکو تصویب کرده است با نرخ سود 18 درصد است که از توان این فعالان خارج است و باید با نرخی در حدود 6 درصد پرداخت شود.
«م_الف» از دیگر کسبه پلاسکو است که میگوید: از خسارت 183 میلیون تومانی تعیین شده 43 میلیون تومان بابت شیشه و ساختمان و... کسر کردهاند و هنوز بیمه ایران این مبلغ را پرداخت نکرده است. به گفته وی شماره حساب درخواست کردهاند تا مبلغ را واریز کنند. «الف_ غ» نیز به تازگی خسارت 160 میلیون تومانی خود را از بیمه ایران دریافت کرده ولی از کسر شدن مبلغ 25میلیون تومان آن بابت دیوارهای واحد گلهمند است.
واحدهایی که خسارت نگرفتهاند هنوز سالمند
برای اینکه پاسخ گلایههای این بخش از کسبه را دریافت کنیم به سراغ محمد رضایی مدیربیمههای آتشسوزی بیمه ایران میرویم. وی تأکید میکند که تمام واحدهایی که به صورت صد درصد تخریب شدهاند بجز یک واحد چک خسارت خود را دریافت کردهاند. به گفته وی واحدی که هنوز چک آن صادر نشده در طبقه 15 برج بوده که خسارت آن بالغ بر 3 میلیارد و 400 میلیون تومان میشود و باید روند قانونی آن طی شود. این مقام مسئول با اشاره به اینکه خسارت تمام واحدها به صورت چک پرداخت شده و از هیچکس شماره حسابی دریافت نشده افزود: این درحالی است که واحدهای واقع در زیرزمین، همکف و طبقات 1، 2 و 3 ضلع شمالی ساختمان پلاسکو سالم است و تخریب نشده است و برهمین اساس به محض بازشدن پلمب ساختمان و ورود ارزیابان خسارات بیمه به ساختمان، یک روزه خسارت مابقی واحدها نیز پرداخت خواهد شد. به گفته وی حدود 50 نفر از حادثه دیدگان جزو مغازههایی هستند که سالمند. رضایی تأکید کرد که هیچ یک از کسبه نباید نگران دریافت خسارت خود باشد و بزودی تمام خسارات پرداخت خواهد شد. با این حال وی اظهارکرد: واحدهایی که از هیأت مدیره ساختمان پلاسکو یا اتحادیه صنفی خود گواهی درخصوص تخریب صددرصدی واحد خود ارائه کنند بسرعت چک خسارت خود را دریافت خواهند کرد.این مقام مسئول درپایان اضافه کرد: در بیمه ایران تاکنون بیش از 13 میلیارد تومان خسارت به 69 واحد تجاری پلاسکو پرداخت شده است.
بیمهها تاکنون چقدر خسارت پرداختهاند
تاکنون بیمههایی همچون ایران، آسیا، ما، البرز و نوین از شرکتهایی بودند که مقدار خسارتهای پرداختیشان را اعلام کردند. تعدادی از شرکتهای بیمه در حادثه پلاسکو برای حدود ۳۵ درصد از واحدهای این ساختمان بیمهنامه صادر کرده بودند که بیمه ایران با تقریباً ۱۲۵ بیمهنامه، بیشترین مقدار بیمهنامه را بین شرکتهای بیمه داشته است. آنگونه که بیمه ایران اعلام کرده، تاکنون این شرکتِ دولتی 13 میلیارد تومان بابت 69بیمه نامه خسارت پرداخت کرده است. مقدار دیگری از این خسارتها مربوط به واحدهایی در برج پلاسکو و ساختمان پنج طبقه کنار آن میشود که به گفته مسئولان این بیمه خسارتهای وارده در حال بررسی است و پس از بررسیها مبلغ آنها به خسارتدیدگان پرداخت خواهد شد.
از دیگر بیمههایی که در این حادثه برای واحدهای پلاسکو بیمهنامه صادر کرده بودند، بیمه آسیا بود این شرکت تاکنون ۵۳ بیمهنامه درباره این پرونده شناسایی کرده است آنگونه که مسئولان این شرکت میگویند مبلغ ۳۸ مورد از بیمهنامهها تاکنون به خسارت دیدهها پرداخت شده که مجموع پرداختیها به ۵ میلیارد تومان میرسد. مجموع مبلغ ۵۳ بیمهنامهای که بیمه آسیا اعلام کرده ۸.۵ میلیارد تومان میشود.
علاوه بر این معاون مدیر بیمههای آتشسوزی بیمه «ما» از افرادی که با اخذ تسهیلات بانک ملت بیمه مرهونات بانکی این شرکت را دارند درخواست کرد که در نخستین فرصت این موضوع را به بانک اطلاع دهند. وی درباره تعهدات شرکت بیمه ما در حادثه ساختمان پلاسکو، به ایسنا گفته که عمده کار شرکت بیمه ما در حوزه بیمههای آتشسوزی مربوط به بیمه نامههای مرهونات (به رهن گذاشته شده) بانکی بوده و این شرکت بیمهنامه مستقیم از بابت ساختمان پلاسکو نداشته است. تاکنون تنها یک مورد مرهونات از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ در سیستم مشاهده شده است. اما بیمه البرز در حادثه پلاسکو تاکنون ۱۱ مورد بیمهنامه شناسایی کرده که سه مورد آن در طبقات برج پلاسکو بوده که این سه مورد کاملاً پرداخت شده باقی بیمهنامهها مربوط به ساختمان ۵ طبقه پلاسکو است که هنوز توسط کارشناسان بازدید و بررسی نشده و در نتیجه مبلغی هم بابت خسارت آن به خسارتدیدگان پرداخت نشده است.
همچنین بیمه نوین اعلام کرده که تنها یک بیمه نامه مربوط به حادثه پلاسکو داشته و خسارت مربوط به آن پرداخت شده، مبلغ کل خسارتهای پرداخت شده ۸۶ میلیون تومان است.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 14:23 |
بازدید : 587 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
240 واحد صنعتی در البرز از تسهیلات بانکی بهره مند شدند
کرج-ایرنا-رئیس شرکت شهرک های صنعتی البرز گفت: 240 واحد صنعتی از ابتدای سال جاری تاکنون از تسهیلات ویژه بانکی برای افزایش ظرفیت تولید بهره مند شدند.
به گزارش ایرنا، جهانگیر شاهمرادی روز سه شنبه درآئین بهره برداری از خط تولید صابون در شهرک صنعتی اشتهارد، افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته 750 واحد صنعتی در البرز مشمول دریافت تسهیلات شدند که از این تعداد تا کنون 240 واحد آنها وام دریافت کرده اند. وی اضافه کرد: همچنین درصدد هستیم تا واحدهای تولیدی که دارای پیشرفت فیزیکی مناسب هستند را به بهره برداری برسانیم. شاهمرادی با اشاره به تعامل خوب بانک های استان با واحدهای صنعتی بیان داشت: سود 18 درصدی برای بخش صنعت بسیار بالاست و نیاز است که نسبت به این مهم اقدامات و تمهیدات جدی صورت گیرد. 2098/ 6155خبرنگار:مریم صوفی** انتشار دهنده : محمد عزیزپور
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دام سازمان دامپزشکی اعلام کرد : هفت استان، کانون فعال ویروس آنفلوانزای حاد پرندگان است.
به گزارش افکارنیوز، فرشاد تهرانی به رادیو گفتگو گفت: در استان هایی مانند خراسان رضوی، اصفهان، تهران، گیلان، قم، مرکزی و مازندران کانون فعال داریم و تمرکزمان بر این استان هاست.
تهرانی با تاکید بر اینکه با پخت لاشه مرغ یا تخم مرغ ، عامل بیماری این ویروس به انسان سرایت نمی کند ، گفت : ویروس آنفلوانزا ویروس حساسی است و حتی اگر به فرض لاشه یا تخم مرغی را هم داشته باشیم که آلوده باشد، با پختی که ما انجام می دهیم این ویروس از بین می رود. مرغ و تخم مرغ اگر پخته شود و در حین طبخ، دست ها شسته شود و از دستکش استفاده شود هیچ نگرانی از این جهت برای مردم وجود ندارد.
وی تصریح شد : بحث مصرف مرغ و تخم مرغ خاص آنفلوانزا نیست و خاص سایر بیماری ها و شرایط نگهداری است که توصیه می شود مردم این محصولات را از مراکزی بخرند که شناسنامه دار باشد تا امکان مطالعه قبلی روی واحدهایی که این محصول را تولید کردند، داشته باشیم.
فرشاد تهرانی با تاکید بر اینکه معدوم سازی واحدهای مرغداری آلوده به بیماری آنفلوانزای جنبه انسانی ندارد، تصریح کرد: معدوم سازی که انجام می شود برای جلوگیری از اشاعه بیماری است، در کانون هایی که آلوده هستند در همان منطقه معدوم می کنیم و جلوی انتقالش را به سایر مناطق می گیریم اما ممکن است یک تخم مرغی بخواهد با پختن مشکلی پیدا نکند اما با جابه جایی ویروس به طور دستی آن را در منطقه جابه جا می کنیم.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دام سازمان دامپزشکی در ادامه گفت: بیشتر هدف از معدوم سازی کنترل بیماری و جلوگیری از انتقال ویروس است تا بتوانیم جلوی گسترش را بگیریم و گرنه جنبه انسانی مطرح نیست.
وی به ارائه آماری از شیوع بیماری انفولانزای حاد پرندگان پرداخت و گفت : 14 استان کشور درگیر این ویروس هستند و از این استان ها در 6 استان حداقل یک ماه است که گزارش جدیدی نداریم هرچند که وضعیت این استان ها زرد است و به حالت عادی بر نگشته است.
وی متذکر شد: در استان هایی که گزارشی از شیوع این ویروس نداریم همکاران ما در حال بررسی و کنترل هستند که در صورت شناسایی کانونی آن را بلافاصله بررسی کنند.
تهرانی به استان هایی که درگیر این ویروس هستند اشاره کرد و گفت: در استان هایی مانند خراسان رضوی، اصفهان، تهران، گیلان، قم، مرکزی و مازندران طی هفته های گذشته کانون فعال داریم و تمرکزمان بر این استان هاست تا کانون ها را در حداقل زمان ممکن شناسایی و در محل معدوم سازی کنیم ، واحد را پاکسازی و شستشو کنیم تا ویروسی در منطقه باقی نماند و بتوانیم جلوی گسترش ویروس را بگیریم.
رضا ترکاشوند رئیس اتحادیه کشوری مرغ تخم گذار با اشاره به شیوه آنفلوانزای حاد پرندگان از نیمه دوم آبان در کشور گفت: این ویروس با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر وارد کشور شد و از ابتدا در استان های تهران و البرز بود و بعد هم به تعدادی دیگر از استان ها سرایت کرد.
وی افزود: استان های تهران، البرز و قزوین که جزو استان های اولیه ای بودند که درگیر این بیماری شدند، خوشبختانه در این سه استان این بیماری مهار شد و به جز یک موردی که اخیرا در تهران بوده، مورد جدیدی را نداشته ایم.
رئیس اتحادیه کشوری مرغ تخم گذار با اشاره به گسترش این ویروس به 13 استان دیگر اظهار داشت : این بیماری تقریبا به 13 استان گسترش پیدا کرد منتها در این سیزده استان واحدهای مرغداری درگیری این بیماری شدند و بنا بر گزارش های دامپزشکی در تعدادی از این استان ها، پرندگان مهاجر یا مرغان بومی بود.
وی با اشاره به خسارت های اقتصادی ناشی از این ویروس اظهار داشت : موضوعی که در مورد آنفلوانزای مرغی فوق حاد مد نظر است، خسارت اقتصادی است که به مرغداران وارد می کند و تا به حال این اتفاق برای تعدادی از مرغداران رخ داده است.
ترکاشوند خاطرنشان کرد: در مجموع آخرین تحلیلی که از آثار آنفلوانزای پرندگان روز گذشته با حضور همه کارشناسان در وزارت جهاد، بخش خصوصی و سازمان دامپزشکی داشته ایم به هیچ عنوان برای وضع عمومی کشور، نگرانی وجود ندارد و تنها مورد بحث آسیب و خساراتی است که به تعدادی از تولیدکنندگان وارد شده است.
خبرگزاری میزان- وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ورود ۲فروند ایرباس جدید تا ۴ هفته دیگر به کشور گفت: روند ورود هواپیماهای نو به کشور ادامه خواهد داشت، چندی پیش اولین فروند از ۱۰۰ فروند هواپیمای خریداری شده ایرانایر از ایرباس وارد کشورشد و تا ۴هفته دیگر ۲ فروند ایرباس جدید وارد کشور می شود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادخبرگزاری میزان، عباس آخوندی در حاشیه مراسم گرامیداشت دهه فجر در جمع خبرنگاران گفت: روند ورود هواپیماهای نو به کشور ادامه خواهد داشت، چندی پیش اولین فروند از ۱۰۰ فروند هواپیمای خریداری شده ایرانایر از ایرباس وارد کشورشد و تا ۴هفته دیگر ۲ فروند ایرباس جدید وارد کشور میشود.
وی با بیان اینکه خبرهای خوبی به مناسبت دهه فجر در چهار حوزه هوایی، ریلی و دریایی و مسکن برای مردم داریم داریم، افزود: در حوزه دریایی موفق شدیم اولین تجهیزات نو و با فناوری مدرن را وارد بندر چابهار کنیم که اتفاق بسیار بزرگی است و تا یکی دو ماه آینده فاز یک بندر چابهار را افتتاح خواهیم کرد.
آخوندی به حوزه ریلی اشاره و با بیان اینکه تلاش داریم شبکه ریلی ایران را توسعه دهیم، گفت: در حوزه ریلی ۴ خطه کردن راهآهن تهران-کرج و ۳ خطه کردن راهآهن تهران-گرمسار را در سال جاری افتتاح میکنیم و تلاش داریم ۵ مرکز استان کشور به شبکه سراسری ریلی وصل شود و شبکه ریل ایران را توسعه دهیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بازدید روز گذشته خود از نوسازی محله سیروس تهران، اظهار کرد: اتفاق بسیار بزرگی در حال رخ دادن است، بازآفرینی شهری در همه بافتهای فرسوده شهری دنبال میشود، ۲ هفته پیش در بوشهر بازآفرینی شهری را دنبال کردیم، این هفته در تهران و در هفتههای آتی به سرعت بازآفرینی شهری را در استانها و شهرهای کشور دنبال میکنیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مقدمات اجرای بازآفرینی شهری از قبل فراهم شده است، گفت: مردم میتوانند با پساندازهای خود به تسهیلات ۱۱ درصدی دست یابند که در این شرایط اتفاق مثبتی است.
وی با بیان اینکه استقبال مردمی خوبی از این سیستم شده است، ادامه داد: ۱۳۶ هزار حساب پسانداز در این حوزه تاکنون باز شده است و این نشان از استقلال مردم دارد، ضمن آنکه به سمتی میرویم که شاهد رونق در حوزه مسکن باشیم آن هم نه در مسکن پیرامون شهرها بلکه در قلب شهرها و بازآفرینی شهری ایران.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین وضعیت مسکن مهر نیز تصریح کرد: پروژه مسکن مهر در اغلب استانها به پایان رسیده است و تنها در چند کلان شهر باقی مانده است. ضمن اینکه عمدتاً گرفتاری ما در بحث مسکن مهر در پردیس است که با مصوبه شورای پول و اعتبار برای خاتمه کار جلو خواهیم افتاد.
بانک شهر بالاترین نشان جایزه ملی تعالی آموزش و توسعه منابع انسانی را به خود اختصاص داد.
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از مرکز ارتباطات و روابط عمومی بانک شهر، مراسم اهداءجایزه ملی تعالی آموزش و توسعه منابع انسانی طی مراسمی با حضور دکتر پورزرندی مدیرعامل این بانک و جمعی از مدیران ارشد کشوری در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد که طی این مراسم بانک شهر توانست بالاترین نشان این جایزه را از آن خود کند.
بر این اساس، تقدیرنامه ۴ ستاره بالاترین نشان جایزه ملی تعالی آموزش و توسعه منابع انسانی در سالجاری بود که به پاسداشت اقدامات مدیران ارشد منابع انسانی بانک شهر در حوزه آموزش و منابع انسانی به این بانک اهداء شد.
جایزه ملی تعالی آموزش و توسعه، جایزهای است که به برترین تلاشها، اقدامات و دستاوردهای سازمانهای مختلف ایرانی در حوزه آموزش و توسعه کارکنان اعطا میشود. همچنین تجربه موفق کاربست مدلهای تعالی در سازمان های ایرانی و لزوم همپایی و همراستایی حوزه آموزش و فعالین این عرصه با مفاهیم سرآمدی و تعالی، نقطه آغازی بر طراحی، توسعه و استقرار این جایزه در سطح سازمانهای ایرانی است. همه سازمانهای متعهد به مفاهیم تعالی و علاقمند به مشارکت در فضای تعامل و یادگیری در عرصه آموزش و توسعه منابع انسانی نیز می توانند داوطلب شرکت در این جایزه باشند.
توسعه شبکه تعامل سازمانهای ایرانی در عرصه آموزش و امکان تبادل و اشاعه تجارب موفق، ترویج فرهنگ خودارزیابی در میان فعالان عرصه آموزش و شناخت نقاط قوت و زمینههایی قابل بهبود این حوزه، شناسایی، انتخاب و تقدیر از سازمانهای برتر در حوزه آموزش و توسعه، توسعه و نهادینهسازی یک رهیافت معتبر و سازمان یافته، همخوان با بوم- اقلیم سازمانهای ایرانی با هدف اندازه گیری، ارزیابی و بهینه کاوی فرایندها و فعالیتهای حوزه آموزش، ایجاد یک زبان مشترک و چارچوب مفهومی در شیوه مدیریت آموزشی سازمانهای ایرانی، آموزش و ترویج مفاهیم سرآمدی و کیفیت به مدیران و فعالان حوزه آموزش در سازمانهای ایرانی و ارتقاء جایگاه حوزه آموزش در برنامه ریزیها و تصمیم سازیهای کلان اقتصادی و سازمانی از اهداف جایزه جایزه ملی تعالی آموزش و توسعه منابع انسانی است.
نرخ خرید و فروش سکه و ارز در بازار ر در اینجا مشاهده کنید.
به گزارش افکارنیوز؛ سکه بهار آزادی با قیمت 1 میلیون 145 هزار تومان ونیم سکه با قیمت 615 هزار ،ربع سکه 332 هزار و تومان سکه یک گرمی 210 هزار تومان داد و ستد شد.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 14:19 |
بازدید : 600 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
قاضی زاده هاشمی در گفتوگو با تسنیم:
مجلس خواستار تسریع قوه قضائیه در رسیدگی به پرونده حقوقهای نجومی و اعلام نتایج به مردم شد
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: نمایندگان مجلس در جلسه امروز به اژهای خواستار تسریع قوه قضائیه در رسیدگی به پرونده حقوقهای نجومی و واعلام نتایج به مردم شدند.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در مورد جلسه صبح امروز اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: در این جلسه آقای اژهای گزارشی در مورد اقدامات کلی دستگاه قضایی کشور ارائه و خواستار تعامل بیشتر با مجلس شورای اسلامی شد.
وی افزود: با توجه به اینکه جمع زیادی از نمایندگان مجلس در این جلسه حضور داشتند در مورد برخی از پروندههای مفاسد اقتصادی، حقوقهای نجوی و صندوق ذخیره فرهنگیان نیز صحبتهایی مطرح شد که نمایندگان درخواستهای خود را در این خصوص از سخنگوی قوه قضائیه بیان کردند.
این عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در مورد صحبتهای که در خصوص فیشهای نجومی انجام شده است، خاطرنشان کرد: بیشتر نمایندگان در این جلسه از سخنگوی قوه قضائیه در خواست تسریع در رسیدگی به پرونده ها و اعلام نتایج بررسی آنها به افکار عمومی بودند.
محمد کشتی آرای گفت: تصمیم ترامپ مبنی بر محدودیت ورود مسلمانان برخی کشورها به آمریکا تاثیری بر بازار طلا در ایران نداشته است.
به گزارش افکارنیوز، چند روزی است که از امضای نامه رئیس جمهور آمریکا مبنی بر محدودیت ورود مسلمان های چند کشور به آمریکا، از جمله ایران می گذرد. این در حالی است که با گذشت یکسال از امضای توافق برجام حساسیت بخش های اقتصادی کشور نسبت به این موضوع زیاد است. چرا که بخش های فعال اقتصادی تمایل دارند در دوران پسابرجام روابط اقتصادی مناسبی با کشورهای دیگر دنیا برقرار کنند.
رئیس اتحادیه صنف طلافروشان در خصوص تغییرات بازار طلا، بعد از دستور جدید دونالد ترامپ گفت: بازار طلا در این خصوص تاکنون واکنشی نداشته است و وضعیت بازار متعادل است.
وی افزود: تصمیم رئیس جمهور آمریکا بیشتر بر بخش های داخلی این کشور تاثیر دارد و به نظر نمی رسد که بازار ایران تحت تاثیر این موضوع قرار گیرد.
کشتی آرای در خصوص جدیدترین قیمت های طلا و مسکوکات در بازار صبح سه شنبه گفت: امروز صبح هر اونس طلا در بازار جهانی با 1204 دلار قیمت مورد معامله قرار گرفت که از افزایش 13 دلاری برخوردار بود. در بازارهای ایران هم قیمت تمام سکه با یک میلیون و 150 هزار تومان معامله می شد و تمام سکه طرح جدید با 30 هزار تومان قیمت بیشتر در حدود یک میلیون و 180 هزار تومان توسط طلافروشی ها قیمت گذاری و به فروش رسید.
وی افزود: قیمت های نیم سکه هم در بازار 610 هزارتومان گزارش شده است. ربع سکه 325 هزار تومان است. سکه یک گرمی با رقم 207 هزار تومان معامله می شود. همچنین هر گرم طلای 18 عیار، 113 هزار تومان و 500 تومان قیمت گذاری شده است.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 14:18 |
بازدید : 583 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۴
خصوصیسازی نمره مردودی گرفت
گزارش تفریغ بودجه سال ۹۴ نشان میدهد، از مجموع ۱۳۳ شرکت آماده واگذاری که آگهی و عرضه شد، فقط ۵ شرکت به فروش رسیده و عملکرد سازمان خصوصی سازی در این زمینه ضعیف ارزیابی شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در گزارش تفریغ بودجه سال 94 آمده است: مطابق بند (الف) تبصره (3 ) ماده واحده، به دولت اجازه داده شده است که از طریق سازمان خصوصی سازی تا پایان سال 94 کلیه سهام، سهم الشرکه و سایر موارد مصرّح در بند مـذکور را واگذار نماید. با توجه به برنامه ریزی سال 94 هیئت واگذاری مقرر گردید تعداد 133 مورد واگذار شود که از این تعداد بالغ بر 113 مورد طی سال مذکور آگهی و عرضه شده است اما صرفا تعداد 5 مورد به فروش رسید.
بنابراین گزارش، منابع حاصل به مبلغ 254 میلیارد تومان یعنی حدو 9 درصد پیش بینی، به حساب خزانه واریز شد، علی رغم اینکه براساس ماده 14 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی مقرر شده بود واگذاریها حداکثر تا پایان سال 93 پایان یابد. عملا واگذاریها به اتمام نرسیده و عملکرد سازمان خصوصی سازی در این زمینه ضعیف ارزیابی میشود.
خبرگزاری میزان- در حالی سکه امامی و سکه بهار آزادی روز سه شنبه روند صعودی به خود گرفته که دلار کاهش 15 تومانی قیمت را تجربه کرد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادخبرگزاری میزان، سکه تمام بهار آزادی در بازار آزاد يک ميليون و 145 هزار تومان و سکه امامی جدید يک ميليون و 172 هزار و700 تومان به فروش رسید.
همچنین نیم سکه با قیمت 611 هزار تومان، ربع سکه 326 هزار تومان و سکه یک گرمی 206 هزار تومان معامله شد.
ارزش هر گرم طلای 18 عیار بدون در نظر گرفتن اجرت در بازار طلای تهران، 113 هزار و 332 تومان و هر اونس طلای جهانی نیز یک هزار و 198 دلار و 60 سنت بود.
خبرگزاری میزان- رییس انجمن صنفی کارفرمایی واردگنندگان خودرو با تشریح مغایرت مصوبات خودرویی دولت با قانون اساسی، گفت: برای ابطال مصوبه دولت در خصوص نحوه واردات خودرو، دادخواستی را تنظیم و به مراجع قضایی ارائه کردیم.
به گزارش گروه اقتصادخبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی واردکنندگان خودرو، میثم رضایی با اشاره به تصمیمات اخیر وزارت صنعت در زمینه ورود خودروهای خارجی به کشور و تغییر برخی سیاستها، اظهار داشت: عدم ثبات در تصمیمگیریهای وزارت صنعت در قبال بازار خودروهای وارداتی باعث میشود تعداد زیادی از مشتریان در برابر شرکتهایی قرار بگیرند که به دلیل سیاستهای وزارت صنعت نتوانستهاند به تعهداتشان عمل کنند.
وی توضیح داد: ثبت سفارشهای صورت گرفته و خودروهای وارد شده به کشور که با تصمیمات وزارت صنعت معلق مانده است٬ تعهدات بیشماری را برای شرکتها در قبال مشتریان ایجاد کرده و اگر به زودی تعیین تکلیف نشود٬ انبوهی از پرونده های شکایت در خصوص واردات خودرو در قوه قضاییه ایجاد خواهد شد.
رضایی تصریح کرد: در حال حاضر زمینه برای فعالیت تجار در حوزه واردات خودرو فراهم نیست و آنها توانایی عمل به تعهداتشان را نخواهند داشت.
وی با اشاره به اقدامات اخیر انجمن صنفی واردکنندگان خودرو برای انحصار زدایی از این بازار و همچنین جلوگیری از ایجاد پروندههای قضایی در این زمینه، گفت: انجمن صنفی واردکنندگان خودرو در راستای تأمین حقوق واردکنندگان و همچنین مشتریان خودروهای وارداتی که طرف قرارداد شرکتها هستند٬ برای مقابله با انحصار در این بازار از سیاستهای اخیر وزارت صنعت و تصمیمات سکاندار این وزارتخانه به مراجع قضایی شکایت کرده است.
وی تأکید کرد: اطمینان داریم که قوه قضاییه که همواره در مبارزه با فساد و رانتخواری پیشگام بوده است، با تمام اختیار و توان خود با انحصار شکل گرفته از سوی دولت در بازار خودروهای وارداتی مقابله خواهد کرد و تحقق اصل 44 و پیاده سازی قانون اساسی را بار دیگر پیش خواهد برد.
وی در ادامه با اشاره به نقش سازمان گسترش در صنعت خودرو ایران و سناریوی تازه وزیر صنعت برای افزایش این نقش، گفت: از صحبت های وزیر صنعت مشخص است که بعد از خارج کردن شرکتهای واردکننده خودرو از کورس رقابت٬ خودروسازان بزرگ کشور نیز در همکاری با خودروسازان خارجی نقشی نخواهند داشت و باز هم این دولت است که میخواهد با نقض صریح قانون اساسی، عنان کار را در دست گیرد.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با بیان اینکه در بند 5 اصل 43 قانون اساسی بر جلوگیری از انحصار تأکید شده است، گفت: طبق مصوبه اخیر معاون اول رئیس جمهور ثبت سفارش خودرو منوط به داشتن نمایندگی مجاز شده است که نتیجه آن، سودجویی شرکت های مورد اقبال وزارت صنعت است و در نتیجه بازار بزرگ خودرو، محل یکه تازی عدهای خاص خواهد شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر این، یکی از عواقب الزام واردات خودرو با پیش شرط داشتن نمایندگی مجاز و خدمات پس از فروش، سیاستگذاری قیمتی و اقتصادی خواهد بود که کشورهای صادرکننده و طرف قرارداد را بر بازار داخلی خودرو ایران مسلط خواهد کرد که این مسئله هم با بند 8 اصل 43 قانون اساسی در مورد سلطه بیگانگان بر اقتصاد داخلی مغایرت دارد.
رضایی تصریح کرد: اتفاقات اخیر در صنعت خودرو ایران از یک طرف باعث بی میلی بازرگانان و صنعتگران به حضور در عرصه اقتصاد ملی خواهد شد و از سوی دیگر زمینه را برای ویژه خواری برخی افراد که مورد اقبال وزارت صنعت هستند، فراهم میکند.
وی تأکید کرد: ضروری است که دولت ضمن اصلاح این سیاستها، در راستای بازگشت آرامش به بازار خودروهای وارداتی گام بردارد و بازاری را که از یک سو در معرض کلاهبرداری و سودجویی عدهای خاص قرار دارد و از سوی دیگر زیان مالی مصرف کنندگان را به همراه دارد را از گزند خطرات احتمالی حفظ کند.
در حالی که نشستهای کمیته تعیین دستمزد کارگران باید هر ۱۵ روز یک بار برگزار شد اما این هفته نیز وزارت کار اقدام به دعوت از تشکلها برای برگزاری این نشست نکرد.
به گزارش مشرق، نشست کمیته تعیین دستمزد سال 96 کارگران این هفته هم برگزار نشد.
بر اساس اطلاع خبرنگار فارس این هفته نیز از سوی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی برای تشکلهای کارگری دعوتنامهای ارسال نشده است.
پیش از این یکی از نمایندگان تشکلهای کارگری با اشاره به اینکه میلی برای تشکیل کمیتههای تخصصی دستمزد از سوی مسئولان وزارت کار وجود ندارد، گفته بود: در حالی به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم که کمیته تعیین دستمزد قرار بود هر 15 روز یکبار تشکیل شود، اما به بهانههای مختلف تاکنون تأخیر داشته است.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 14:15 |
بازدید : 632 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
گزارش اجمالی از دومین میزگرد اقتصادی «قدس آنلاین» با موضوع «چالش های نظام بانکی و انحراف منابع از تولید به واسطه گری در راستای رفع محرومیت»
منابع قرض الحسنه بانک ها حتی کفاف تسهیلات ازدواج را نیز نمی دهد/ دولت نگاه بودجه ای به منابع بانک ها نداشته باشد/ بین افزایش نقدینگی و تورم الزاما رابطه خطی برقرار نیست
قدس آنلاین در دومین نشست از "سلسه میزگردهای اقتصادی" خود به موضوع: « بانک، چالش های نظام بانکی در ایران و انحراف منابع بانکی از تولید به واسطه گری» پرداخته است.
از گذشته تا به امروز، نقش منابع بانکی در تامین نقدینگی پروژه های اقتصادی موجود در کشور و دلایلی که باعث عدم هدایت این منابع به سمت تولید و ایجاد اشتغال می شود یکی از سوالات همیشگی و نقدهای پر تکرار به سیستم بانکی کشور است. به نحوی که نمی توان این حقیقت را که بخش مهمی از تسهیلات ارائه شده به بنگاه های اقتصادی هرگز به سر منزل مقصود نرسیده و در ابتدا یا میانه راه، ره به ناکجا آباد برده است کتمان کرد. منابعی که حضورشان در اقتصاد ایران نه تنها باعث ایجاد تحول مثبتی در اقتصاد نشده است بلکه شرایط را بغرنج تر و فضا را نابه سامان تر کرده است.
از این رو پایگاه خبری- تحلیلی قدس آنلاین در دومین نشست از "سلسه میزگردهای اقتصادی" خود به موضوع: «بانک، چالش های نظام بانکی در ایران و انحراف منابع بانکی از تولید به واسطه گری» پرداخته است.
در این میزگرد دکتر عبدالحمید انصاری، مشاور رئیس کل دیوان محاسبات و مدیرعامل پیشین بانک ملی و دکتر محمدرضا رنجبر فلاح، از کارشناسان پولی- بانکی کشور که مدیر عاملی بانک تجارت را نیز در کارنامه دارد میهمان قدس آنلاین بوده و به سوالات ما در این زمینه پاسخ داده اند.
در این میزگرد موضوعاتی چون : نرخ سود بانکی، دلایل زیان دهی سهام داران بانک ها در بورس، چالش های نظام بانکی، عدم تاثیر گذاری نظام بانکداری در رفع محرومیت و... مورد بررسی قرار گرفته است. شایان ذکر است مشروح این میزگرد خواندنی که بیش از ۲.۵ ساعت به طول انجامید در روزهای آینده بر روی خروجی پایگاه خبری «قدس آنلاین» قرار می گیرد. در این متن کوتاه تنها به برخی از نکات اشاره از سوی میهمانان اشاره می شود:
عبدالحمید انصاری، مشاور رئیس کل دیوان محاسبات و مدیرعامل پیشین بانک ملی:
گرایش بانک ها برای تسهیلات دهی به برخی از حوزه ها به دلیل مشکلات ساختاری اقتصاد و عدم توازن سودهای حوزه های مختلف متفاوت است.
شفافیت صورت های مالی بانک ها از سوی بانک مرکزی دلیل اصلی زیان سهامداران بانک ها در بورس است.
بانک ها اگر فکری برای دارایی های سمی خود نکرده و اگر منطق تسهیلات دهی و شفاف سازی و نسبت های مالی قابل قبول را ارئه نکنند. هر آن در معرض این مشکلات قرار خواهند گرفت.
امروز اگر تکالیف دولت برای بانک ها صرفا در پرداخت تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی ازدواج برای هر زوج اجرایی شود، به نظر می رسد منابع قرض الحسنه بانک ها حتی کفاف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را نیز نداده و با محدودیت جدی روبه رو شود.
به رغم انتقادات موجود به سیستم بانکی باید اذعان داشت در بسیاری از چالش های بانکی، دولت مقصر اصلی است نه سیستم بانکی.
دولت در مقاطعی قصد دارد کسری بودجه خود را با استفاده از منابع بانکی و تسهیلاتی که از بانک مرکزی از بانک ها برای اجرای پروژه ها دریافت می کند تامین کند و نگاه بودجه ای به منابع بانک ها دارد. در حالیکه منابع بانک ها از منابع بودجه ای متفاوت است.
نگاه بودجه ای دولت به منابع بانکی اشتباه است. این موضوع در نهایت منجر به افزایش بدهی های دولت به سیستم بانکی کشور است.
وقتی دولتی قصد دارد برای تزریق منابع به برخی از صنایع یا بنگاه های خاص تسهیلاتی را در نظر بگیرد باید مابه التفاوت این تسهیلات ارزان را با هزینه واقعی آن پرداخت کند. که این موضوع با گذشت زمان باعث شد تسهیلات تکلیفی دولت به بانک ها به حداقل ممکن برسد.
خصوصی سازی بانک ها در طول دو دهه گذشته باعث کاهش سهم تسهیلات تکلیفی دولت به سیستم بانکی کشور شده است.
در بانکداری روز دنیا نظارت بر نرخ بازده داخلی پروژه ها اهمیت زیادی دارد که یکی از دلایل این موضوع این است که بانک به معنای واقعی، خودش را شریک مشتری می داند و برای همین بر تمام پرداخت های خود در مسیر سرمایه گذاری ها نظارت دارد.
در شراکت واقعی اگر توجیه اقتصادی طرح از سوی بانک اثبات نشود بانک هرگز به مشارکت ورود نمی کند.
طبق قانون اگر حتی بانک سود بالایی از سپرده های بانکی نصیب بانک شود، بانک برای پرداخت سود به سهامداران دارای محدودیت هایی است چرا که سودی که بانک مجاز است به سهامداران خود بدهد دارای سهم مشخصی از سود مشاع و غیر مشاع است.
بین افزایش نقدینگی و ایجاد تورم لزوما یک رابطه خطی برقرار نیست که ما فکر کنیم اگر حجم نقدینگی ۱۰ درصد افزایش یابد پس حتما تورم نیز ده درصد افزایش خواهد یافت.
در مقابل عرضه نقدینگی یک تقاضای نقدینگی نیز وجود دارد که به تعبیری اصطلاحا نقدینه خواهی نام دارد. اگر هم زمان با اینکه حجم نقدینگی افزایش یابد نقدینه خواهی نیز رشد کند دلیلی برای ایجاد تورم وجود ندارد.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 14:14 |
بازدید : 616 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
۱۲۲ شرکت در سال ۹۴ زیانده شدند
دیوان محاسبات در گزارش تفریغ بودجه ۹۴ اعلام کرد: علیرغم اینکه دولت در بودجه ۹۴ تعداد ۱۰ شرکت دولتی را به عنوان زیانده درج کرده ولی در عمل تعداد ۱۲۴ شرکت در سال ۱۳۹۴ علاوه بر شرکتهای فـوق الـذکر زیـانده شـده انـد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در گزارش تفریغ بودجه 94 آمده است: در پیوست شماره (3 ) قانون بودجه سال 1394 کل کشور، تعداد 10 شرکت دولتی تحت عنوان شرکتهای زیان ده درج شده است. پیش بینی زیان شرکتهای یاد شـده از محـل منـابع عمـومی دولت بالغ بر یک هزار و دویست و شصت و یک میلیـارد تومـان بـوده کـه نهایتاً 98 درصد آن بابت کمک زیان به شرکتهای موردنظر پرداخت شده است.
در این گزارش تصریح شد: در عمل تعداد 124 شرکت در سال 1394 علاوه بر شرکتهای فـوق الـذکر زیـانده شـده انـد. لیکن از محل منابع عمـومی دولـت صـرفاً بـه شـرکت هـای «آب منطقـه ای» و «آب و فاضـلاب روستایی» استانها مبلغ یکصد و شصت میلیارد تومان پرداخت شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تهران گفت: فقط دو درصد از واحدهای مرغ فروشی متخلف هستند و ممکن است دست به عرضه مرغ رنگ شده بزنند.
به گزارش افکارنیوز، طی چند روز اخیر خبرهایی در خصوص عرضه مرغ رنگ شده در بازار عرضه مواد پروتئینی مطرح شد. در این خبر به نقل از مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو آمده بود که گزارش هایی به این سازمان رسیده مبنی بر اینکه در بازار برخی افراد مرغ های رنگ شده عرضه می کنند. بهرام دارابی ضمن تاکید بر برخورد با متخلفان عنوان کرده بود که این مرغ های رنگی حتی به جای گوشت هم در بازار عرضه شده است.
عرضه مواد رنگی در صنعت غذایی موضوعی پذیرفته شده است و مرغ هایی که برای مصرف جوجه کباب تهیه می شوند با رنگی که از زعفران تهیه شده است، آغشته می شوند. اما آنچه که باعث نگرانی در بازار عرضه مرغ ها شده است عرضه مرغ های رنگی هستند که با مواد صنعتی خطرناک آغشته شده و روانه بازار می شود. برخی گزارش های علمی می گوید مصرف چنین مواد غذایی رنگ شده ای به طور حتم باعث ایجاد عوارض مختلفی فردی و بین نسلی می شود. به همین دلیل سازمان غذا و دارو عرضه مواد رنگ شده را به شدت تحت نظارت قرار می دهد. اما به نظرمی رسد هنوز فرصت طلبان از هر فرصتی استفاده می کنند و با استفاده از مواد رنگی صنعتی، هر روز خوراکی جدید به سفره مردم می فرستند و با سلامت انسانها به طور جدی بازی می کنند.
به همین دلیل با رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی هم صحبت کرده ایم تا موضوع عرضه مرغ رنگ شده در بازار را مورد بررسی قرار دهیم.
مهدی یوسف خانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا عرضه مرغ رنگ شده غیر مجاز در بازار مورد تایید است، گفت: استفاده از مرغ رنگ شده در رستوران ها بیشتر کاربرد دارد. در چند سال گذشته که عرضه این مرغ رنگ شده منعی نداشت بسیاری از واحدهای صنفی بخشی از مرغ های خود را برای عرضه به شکلی رنگ شده با رنگ زعفرانی عرضه می کردند. اما با محدودیت عرضه مرغ رنگ شده در حال حاضر عرضه بسیار کم شده است.
وی افزود: نظارت بر فعالیت های صنفی عرضه مرغ به طور عمده توسط سازمان دامپزشکی و بازرسی اتحادیه و تعزیرات انجام می شود. در خصوص عرضه مرغ رنگ شده متولی اصلی سازمان دامپزشکی است. که به دلیل نااطمینانی بر عرضه مرغ رنگ شده این سازمان موظف شده است هر واحد عرضه صنفی که مرغ رنگ شده را به فروش می رساند را شناسایی کرده و مرغ های رنگ شده را در محل معدوم کند.
یوسف خانی عرضه مرغ رنگ شده به جای گوشت قرمز را کمتر محتمل دانست و خاطرنشان کرد: رنگ هایی که به طور غیر مجاز برای مواد غذایی کاربرد دارد اغلب از کشورهای عربی وارد می شود. در خصوص مرغ هم تمایل بر این است که به جای رنگ تهیه شده از زغفران از رنگ زرد استفاده شود تا برای مصرف پخت جوجه کباب به کار رود.
رئیس اتحادیه عرضه مرغ و ماهی تهران تاکید کرد: مصرف کنندگان در صورت عرضه مرغ رنگ شده در فروشگاه های عرضه مرغ می توانند با اتحادیه تماس بگیرند و به غیر از اتحادیه سازمان دامپزشکی هم می تواند به عنوان متولی این موضوع به تخلفات واحدهای صنفی رسیدگی کند. گزارش های اتحادیه نشان می دهد در حال حاضر حدود 2 درصد واحدهای صنفی تحت پوشش این اتحادیه در عرضه مرغ رنگ شده تخلف می کنند.
وی در پایان تایید کرد: عرضه مرغ به صورت جوجه کبابی ممنوع است. در این خصوص سازمان دامپزشکی تفاوتی میان مرغ رنگ شده با زعفران و رنگ صنعتی قایل نیست. شهروندان می توانند در صورت مشاهده چنین موردی به اتحادیه اصناف اطلاع رسانی کنند.