شرکت آلمانی فولکسواگن توانست با پشت سر گذاشتن تویوتا، به حضور 4 ساله این شرکت ژاپنی در صدر جدول شرکتهای پرفروش خاتمه دهد.
به گزارش افکارنیوز، عصر 4 ساله حکومت شرکت ژاپنی تویوتا بر صنعت خودروسازی جهان به پایان رسید. تویوتا اعلام کرد فروش جهانی این شرکت در سال 2016، پایینتر از فروش جهانی شرکت آلمانی فولکسواگن بود.
تویوتا و زیرشاخههای آن در سال 2016 در مجموع 10 میلیون و 180 هزار خودرو به فروش رساندند که در قیاس با سال 2015، 0.2 درصد افزایش نشان میدهد. این در حالی است که فولکسواگن، علیرغم درگیری با پیامدهای رسوایی مخفی کردن آلودگی محصولاتش توانست در سال 2016 10 میلیون و 300 هزار خودرو به فروش برساند.
تویوتا از سال 2012 عنوان پرفروشترین شرکت خودروساز جهان را در اختیار داشت. پیشبینی این شرکت در خصوص عرضه محصولات در سال 2017، 10 میلیون و 230 هزار خودرو است.
محمدرضا نعمت زاده امروز (سه شنبه) در مراسم بهره برداری ۱۱ طرح صنعتی شاخص در استان البرز گفت: افتتاح خط تولید بردهای الکترونیک برای تولید یک میلیون عدد بردهای الکترونیکی برای لامپهای ال ای دی و گیرنده دیجیتال در زمینی به مساحت ۲۴۰۰ مترمربع در زیربنای ۱۲۲۰ متر مربع و اشتغالزایی برای ۷۴ نفر در اشتهارد است.
پولنیوز -وزیر صنعت، معدن و تجارت 11 طرح صنعتی که امروز حضور رییس جمهور در استان البرز به بهرهبرداری میرسد را تشریح کرد.
محمدرضا نعمت زاده امروز (سه شنبه) در مراسم بهره برداری ۱۱ طرح صنعتی شاخص در استان البرز گفت: افتتاح خط تولید بردهای الکترونیک برای تولید یک میلیون عدد بردهای الکترونیکی برای لامپهای ال ای دی و گیرنده دیجیتال در زمینی به مساحت ۲۴۰۰ مترمربع در زیربنای ۱۲۲۰ متر مربع و اشتغالزایی برای ۷۴ نفر در اشتهارد است.
نعمت زاده افزود: طرح دیگر قابل افتتاح، طرح تولید انواع قالب برش صنایع کاغذ و چاپ ۱۰۰ تن انواع قالب برش صنایع کاغذ و چاپ در زمینی به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع در زیربنای ۱۵۰۰ متر مربع و اشتغالزایی برای ۱۰ نفر در کرج است.
وی ادامه داد: افتتاح خط تولید انواع رنگ صنعتی و ساختمانی و ترافیکی با ظرفیت ۲۷۹۰ تن رنگهای صنعتی، ساختمانی و ترافیکی با اشتغالزایی برای ۸۰ نفر طرح دیگری که اشتهارد به بهره برداری می رسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: خط تولید انواع یخچال و فریزر با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار دستگاه در زمینی به مساحت ۵۰۰۰۰ متر مربع با زیر بنای ۴۵۰۰۰ متر مربع با اشتغالزایی برای ۷۵۰ نفر نیز در کرج رونمایی می شود.
نعمت زاده تصریح کرد: خط تولید کنتاکتور فشار متوسط با ظرفیت ۵۰۰۰ سلول انواع تابلوی برق در زمینی به مساحت ۴۰۰۰۰ متر مربع با زیر بنای ۲۳۰۰۰ متر مربع با اشتغالزایی برای ۲۷۶ نفر در کرج رونمایی می شود.
وی ادامه داد: افتتاح خط تولید چمن مصنوعی با ظرفیت هزار تن انواع چمن مصنوعی و کفپوش های ورزشی در مساحتی به زیر بنای ۳۵۰۰ متر مربع با اشتغالزایی برای ۲۵ نفر نیز طرح دیگری است که در نظرآباد افتتاح می شود.
وزیر صنعت تصریح کرد: خط تولید پارچه بی بافت شیشه ای با ظرفیت ۵۰۰۰ تن پارچه های بی بافت از الیاف شیشه ای در زیربنای۵۴۰۰ متر مربع و اشتغالزایی برای ۱۴ نفر نیز در اشتهارد افتتاح می شود.
وی اعلام کرد: خط تولید انواع صابون با ظرفیت ۴۳۰۰۰ تن انواع شوینده- صابون، در زمینی به مساحت ۹۸۶۹ متر مربع در زیربنای ۱۰ هزار و ۲۳۹ متر مربع واشتغالزایی برای ۵۰ نفر نیز در اشتهارد افتتاح می شود.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:41 |
بازدید : 571 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
بانکها به ورشکستگی رسیدهاند، فقط علنی نمیشود/ سرمایه سهامداران رو به نابودی است
ضرری دهی بانکهادر سه سال گذشته موجب شده تا بسیاری از کارشناسان امر در جهت ورشکستگی این نهادهای مالی کشور هشدار دهند.
به گزارش شریان نیوز،سالیان سال است که بحث تحول در نظام بانکی موردتاکید مسئولان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی وکارشناسان بوده اما شاهدآن هستیم که نه تنها هیچ تحول قابل قبولی در این حوزه رخ نداده بلکه اوضاع بانک های کشور رو به وخامت گذاشته است تا جاییکه بسیاری از بانک ها به یکباره با تغییر سیستم حسابداری به سمت استانداردها،زیان ده شده ودرآستانه ورشکستگی قرار گرفته اند.
ایجاد موسسات وبانک ها توسط نهادها،سازمان ها واشخاص در طول دهه های گذشته ناشی از عملکرد ضعیف بانک های موجود در آن مقطع وعملکرد ضعیف بانک مرکزی بوده است،بطوریکه منابع سازمان ها،نهادها ومردم جذب می شد و به نسبت سپرده ها،خدمات در اختیار مدیران وکارکنان وشرکت های زیر مجموعه قرار نمی گرفت.
در نتیجه حجم عظیمی از درخواست ها در راهروهای بانک مرکزی وبدون نظارت مناسب مجوز گرفت، غافل از اینکه نظارت وقوانین مناسب در دسترس نیست ومنابع مردم وسهامداران مورد تهدید قرار گرفت.
در مجموع کلیه این اقدامات در سال های گذشته موجب شد تا در سال 95 بسیاری از بان کها در ورطه ورشکستگی قرار بگیرند.
در راستای روشن تر شدن زوایای این موضوع با حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی به گفتگو نشسته ایم:
باشگاه خبرنگاران جوان:حمایت های بانک مرکزی تا چه حد به جلوگیری از ورشکستگی بانک ها کمک کرده است؟
محمودی اصل:بانک مرکزی موظف است وظیفه نظارتی خود را بیشتر انجام دهد اما این نهاد باتوجه بیش از حد به موسسات مالی که سهمی کمتر از 20 درصد در جذب منابع مالی داشته اند،سهم 80 درصدی موجود بانک ها در حوزه نظارت را به فراموشی سپرده است، بنابراین به یکباره در سال 95 شاهد ورشکستگی بانک ها بر اساس موارد غیر اخلاقی وغیرمالی صورت گرفته در سال 93و94 بودیم.
باشگاه خبرنگاران جوان: دلیل اصلی ورشکستگی بانک ها چیست؟
محمودی اصل: سودی که بانک ها برای طرح های تولیدی در نظر می گرفتند، غیر کارشناسی و غیر عملی بود وزمانی که نرخ سود تسهیلات بیش از 30 درصد است،تولیدکننده نمی تواند به این میزان سود بانکی برسد،بنابراین این اعدادبا استمهال بدهی ها به دلیل عدم توانایی پرداخت بر روی کاغذ سود نشان می دادند و بدون داشتن نظارت کافی همه ساله این سودها و دیرکردها در حساب های آنها لحاظ می شد،در حالیکه معلوم بود بخش اعظم این سودها مشکوک الوصول ودر مواردی غیر قابل وصول است.
باشگاه خبرنگاران جوان:آیا زیان ده بودن بانک ها موجب از بین رفتن سرمایه های بانکی خواهد شد؟
محمودی اصل:بله،در این حالت سهامداران مجبور به پوشش سرمایه بانک ها شده ودر صورتی که این زیان زیادتر شود،سرمایه سهامداران از بین می رود.
باشگاه خبرنگاران جوان:ورشکستگی بانک ها چه تبعات اجتماعی در بر دارد؟
محمودی اصل:زیان ده شدن بانک ها اعتماد عمومی را نسبت به بانک ها وساختار دولت از بین می برد وهر لحظه ممکن است با هجوم حجم کوچکی از مردم به بانک ها جهت برداشت منابع وهزینه کرد آن در بخش مسکن وسایر بازارها، بانک ها باکمبود منابع مواجه شوند چراکه منابع سپرده گذاران به دارایی های سمی(مطالبات ودارایی های فیزیکی غیر لمس شونده)تبدیل شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان: در حال حاضر چند بانک در کشور ورشکسته شده اند؟
محمودی اصل:براساس تعریف بانک ها وموسسات مالی که مشمول ماده 141 شوند،ورشکسته هستند واز آنجاییکه به تازگی اطلاعات بانک ها منتشر شده،آمار دقیقی نمی توان اعلام کرد اما بحث ورشکستگی برای تعداد زیادی از بانک ها در سال آینده به صورت جدی مطرح خواهدشد.
باشگاه خبرنگاران جوان:دولت چه اقدامی در جهت نجات بانک ها از وضعیت کنونی کرده است؟
محمودی اصل:دولت به بانک های دولتی اعلام می کند تا افزایش سرمایه داده وسهم خود دولت را ازاین افزایش سرمایه،خود بانک بردارد.درمورد بانک های خصوصی هم از طریق تسویه وکم کردن از سهم سپرده بانک ها در نزد بانک مرکزی به کمک آنها خواهد آمد.
محمودی اصل:مشکلات بانک ها بزرگ تر از آن است که بتوان تصور کرد زیرا اگر صندوق های سرمایه گذاری بانک ها را بررسی کنیم این صندوق ها بهانه ایست برای جذب منابع مالی با سود بالاتر وباید منابع آنها سرمایه گذاری می شد اما بیش از 80 درصد این منابع در حساب های بانک ها به صورت سپرده سرمایه گذاری می شود به عبارتی صندوق ها بهانه ایست برای پوشش کمبود نقدینگی بانک ها و گهگاه این منابع از برخی صندوق ها در جهت سپرده گذاری به بانک ها که اوضاع نامناسبی دارند بانرخ 27 درصد سپرده گذاری می شودو زمانی که 1تا2 درصد سود می تواند بانک خصوصی رانجات دهد، این صندوق ها با 8 درصد سود از طریق کاغذ بازی،ضمن اینکه منافع کشور را به خطر می اندازند،به زمین خوردن اقتصاد کمک کرده وتنها به فکر تامین منافع خود هستند.
خبرگزاری میزان- صنعت لوازم خانگی در ایران که روزگار پر فرازو نشیبی داشته این روز ها حال و هوای خوبی ندارد، صنعتی که در ایران بیش از نیم قرن قدمت داشته و روزگاری تولیدات با کیفیتش بازارهای منطقه ای و جهانی را نیز تحت پوشش خود قرار داده بود.
به گزارش گروه اقتصادخبرگزاری میزان، صنعتی که در ایران بیش از نیم قرن قدمت داشته و روزگاری تولیدات با کیفیتش بازارهای منطقه ای و جهانی را نیز تحت پوشش خود قرار داده بود حالا اوضاع خوبی ندارد.
اما چگونه روزگار خوش صنعت لوازم خانگی به سر آمد و این صنعت نتوانست در ایران به جایگاه واقعی خود برسد ؟
به عقیده بسیاری از کارشناسان، به واقع دو دلیل عمده باعث عقب ماندگی صنعت لوازم خانگی ایران شده و با توجه به گفتگوهای کارشناسی فراوانی که در این دو مورد صورت گرفته هنوز هیچ اقدام عملی چشمگیری انجام نشده است.
عقب ماندگی در حوزه تکنولوژی که شاید تنبلی تولیدکنندگان داخلی و عدم حمایت های دولتی به عنوان دو قطب اصلی این ماجرا، سبب شد تا برندهای کره ای و ژاپنی گوی سبقت را ربوده و جایگاه خودرا در بازار منطقه به گونه ای تثبیت کنند که در حال حاضر کسی به گرد پایشان نیز نرسد.
دوران پسابرجام زمان مناسبی برای همکاری های مشترک با شرکای خارجی است که در حال حاضر هیچ برندی از این فرصت استفاده نکرده و نهایتا خودرا به مونتاژکاری راضی نگه داشته است.
به نظر میرسد وقت آن رسیده که وزارت صنعت، معدن و تجارت قوانینی مشابه صنعت خودرو را در صنعت لوازم خانگی دنبال کرده تا شاید از این طریق کیفیت آن هم به معنای واقعی به چرخه تولید داخل برگردد.
ورود شرکای خارجی و داخلی سازی تکنولوژی نیاز اصلی این روزهای صنعت لوازم خانگی ایران بوده و اینکه چرا به این مهم توجه ویژه نمی شود تامل برانگیز است.
بر اساس آمار بیش از 70 درصد از نیاز داخل توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می شود اما با نگاهی سطحی به همین تولیدکنندگان داخلی متوجه خواهیم شد که حتی برخی از بزرگترین تولیدکنندگان این صنعت در داخل به نحوی مونتاژکار بوده و تنها اسم تولیدکننده را یدک می کشد.
از تلویزیون های تولید داخلی گرفته که مهمترین قسمت آن پنل وارداتی آن است تا برندهای نوپایی که به واسطه هزینه های سنگین تبلیغاتی در حوزه ورزش و برندسازی نا متعارف به واسطه استفاده از نام های اشخاص محبوب ورزشی که البته این روزها رواج بسیاری پیدا کرده است، در حال مونتاژکاری کم کیفیت و فروش در بازار ایران هستند که گاهی نیز با بزک های جشنواره ای، حفره های کیفیتی عمیق تری را در این صنعت ایجاد می کنند.
با نزدیک شدن به پایان سال از اینگونه جشنواره ها بسیار خواهیم دید که به بررسی کارشناسی آنها نیز خواهیم پرداخت.
ضعف های نظارتی در حوزه صنعت و عدم وجود چترهای حمایتی مناسب نیز مزید بر علت شده که بازار لوازم خانگی ایران به جولانگاه برندهای خارجی و مونتاژکاران تبدیل شود، موضوعی که تا دیر نشده باید فکری به حال آن کرد تا برندهایی نظیر ارج و آزمایش دوباره احیا شده و به چرخه تولید و صادرات نیز برگردند.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:37 |
بازدید : 578 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
سنگاندازی ترامپ در برابر فروش بوئینگ به ایران با صدور دستور مهاجرتی
دستور اجرایی ترامپ در مورد منع ورود شهروندان ۷ کشور از جمله ایران به آمریکا مانع جدیدی به موانع لجستیکی اجرای قرارداد ۸ میلیارد دلاری شرکت هواپیماسازی بوئینگ با ایران افزوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری سیاتل تایمز، قرارداد 8 میلیارد دلاری شرکت هواپیماسازی بوئینگ با ایران حتی قبل از دستور اجرایی ترامپ در مورد منع ورود شهرودان 7 کشور از جمله ایران به آمریکا با تردیدهای جدی مواجه بود، اما این ممنوعیت، موانع لجستیکی بیشتری پیش روی اجرای این قرارداد قرار می گیرد و چشم انداز اجرای توافق هسته ای را بدتر می کند.
با توجه به منع سفر خلبانان، خدمه پروازی و تکنسین های تعمیر و نگهداری هواپیما به آمریکا برای آموزش چگونگی استفاده و نگهداری بوئینگ ها، این ممنوعیت می تواند یک مانع لجستیک پیش روی اجرای قرارداد بوئینگ و ایران ایر باشد. مهمتر اینکه، این دستور مجددا به ایران برچسب کشور منشا تروریزم می زند و این می تواند سیگنالی باشد حاکی از اینکه آمریکا ممکن است از توافق هسته ای سال 2016 با ایران کنار بکشد.
با این حال، با توجه به اینکه شرکت بوئینگ تلاش دارد از هرگونه اقدامی در مخالفت با مواضع دولت جدید آمریکا خودداری کرد، مقامات این شرکت احتمالا موضع گیری علنی چندانی در این باره نخواهند کرد.
آدام پیلارسکی، معاون موسسه مشورتی آویتاس گفت، اگر اراده لازم وجود داشته باشد، ممنوعیت سفر می تواند دور زده شود. اگر دولت ترامپ تصمیم بگیرد که مجوز فروش بوئینگ به ایران را بدهد و برای این کار انجام مسافرت اتباع ایرانی نیاز باشد، ممکن است معافیت هایی در این زمینه در نظر گرفته شود. اما این چندان محتمل نیست.
ریچارد ابولافیا، تحلیلگر صنعت هوانوردی در گروه تیل نیز گفت: «فرض من این است که آنها مجددا تحریم هایی را (علیه ایران) وضع خواهند کرد، بنابراین احتمالا در هر صورت این قرارداد اجرایی نخواهد شد.»
پیلارسکی گفت: «ایرباس با هوشمندی عمل کرد... آنها بلافاصله یک هواپیما به ایران تحویل دادند. بنابراین بازگرداندن قرارداد آنها دشوار است.»
محمد یحیوی، معاون سابق رئیس شرکت بوئینگ نیز گفت که دستور اخیر ترامپ، بوئینگ را «در شرایط بسیار سختی قرار می دهد.»
وی افزود: «آنها یک تعهد فروش و یک مشتری دارند... از سوی دیگر، آنها دولت آمریکا را دارند که باید از سیاست هایش پیروی کنند. به عقیده من، پیروی از سیاست های دولت آمریکا اولویت خواهد داشت.»
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:37 |
بازدید : 553 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
یک استاد اقتصاد دانشگاه در گفتگو با «قدس آنلاین»:
با پرداخت غیر هدفمند یارانه ها هیچ خانواده ای از فقر خلاص نمی شود
به نظر می رسد پرداخت غیر نقدی نیز از ایرادات زیادی برخوردار باشد چرا که اگر چه با پرداخت نقدی می توان مدعی بود تا حدودی پرداخت های هدفمندی داشته ایم. اما اگر یارانه ها غیر نقدی در قالب کارتی هوشمند برای خرید یا پرداخت در ازای خدمات یا حتی اجاره بهای منازل استیجاری و... باشند مفیدتر خواهد بود.
اختصاصی قدس آنلاین- بهنام ملکی استاد اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه با نادرست دانستن روش فعلی دولت در ادامه پرداخت نقدی یارانه ها به عموم مردم به قدس آنلاین گفت: بهترین روش این است که این یارانه ها فقط به گروه های هدف و آسیب پذیر جامعه مانند افراد معلول یا ناتوان، افراد بیکار وهمچنین زنان سرپرست خانوار و یا افرادی مانند سربازان و دانشجویان که در شرایط فعلی نمی توانند از درآمد لازم و کافی برخوردارباشند؛ تعلق گیرد. وی با نادعالانه خواندن توزیع یارانه میان تمام افراد جامعه تصریح کرد: این موضوع که بخشی از یارانه های پرداختی دولت به مصرف طبقات و اشخاصی که از امکان کسب درآمدهای بالا و لازم برخوردارهستند برسد جای تامل و نگرانی دارد، چرا که ممکن است جلوی کار و تلاش بیشتر افراد جامعه را گرفته و موجبات تنبلی اجتماعی آن ها را فراهم کند.
ملکی با تاکید بر فواید قطع یارانه حامل های انرژی و پرداخت نقدی آن به خانوار ها، خاطرنشان کرد: این اقدام در مقطعی جلوی یک سری افراط ها را در مصرف انرژی گرفت اما از طرف دیگر مشکلات جدیدی را ایجاد کرد که یکی از این ایرادات این بود که فلسفه پرداخت نقدی این یارانه ها این بود که باید به مصرف گروه های هدف برسند اما در حال حاضر به نظر می رسد هدفمندی به طور کامل محقق نشده است. وی اظهار داشت: با شناسایی افراد پر درآمد این عده از افراد باید از دریافت یارانه ها حذف شده و با منابع حاصل شده، نقاط ضعف اقتصاد ایران شناسایی و تقویت شود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به ضعف کشور در آمار و اطلاعات اقتصادی خانوارها به قدس آنلاین گفت: این موضوع در کنار افزایش حجم نقدینگی و پایه پولی به دلیل پرداخت نقدی یارانه ها دو مورد از مشکلات عمده اجرای طرح هدفمندی در کشور است.
ملکی در ادامه در باره پرداخت غیرنقدی یارانه ها اظهار داشت: البته به نظر می رسد پرداخت غیر نقدی نیز از ایرادات زیادی برخوردار باشد چرا که با پرداخت نقدی می توان مدعی بود تا حدودی پرداخت های هدفمندی داشته ایم. اما اگر یارانه ها غیر نقدی در قالب کارتی هوشمند برای خرید یا پرداخت در ازای خدمات یا حتی اجاره بهای منازل استیجاری و... باشند مفیدتر خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر هدایت بخشی از این منابع به سمت نوسازی صنایع و افزایش بهره وری تولید افزود: به هر حال صنایع ما صنایع فرسوده ای هستند. لذا اگر یارانه ها به صورت غیرهدفمند میان صنایع توزیع شوند خود این موضوع نیز علاوه بر اثرات احتمالی مثبت ممکن است باعث فساد شود. وی تصریح کرد: از طرفی، صنایعی که تکنولوژی آن ها فرسوده است از طریق وام های ارزان قیمتی که با هدف بازسازی و نوسازی در اختیارشان قرار می گیرد و استفاده از یارانه های نقدی تولید، می توانند در جهت اقتصادی مقاوم با تولیدی کارا و افزایش اشتغال حرکت کنند.
ملکی در خاتمه ضمن تاکید بر اهمیت ایجاد اشتغال پایدار در میان خانوارهای ایرانی خاطرنشان کرد: اگر در یک خانواده فقیر بتوانیم حتی برای یکی از اعضای خانواده شغلی پایدار ایجاد کنیم در واقع توانسته ایم آن خانواده را از فقر نجات دهیم در حالی که با پرداخت نقدی یارانه نمی توان مدعی بود آن خانواده از فقر نجات یافته است. لذا در مشاغل نوین باید کاری کنیم تا اشتغال زایی را افزایش داده و بحث های یارانه ای در حاشیه اشتغال قرار گیرند.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:36 |
بازدید : 561 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
رییس جمهور پس از آغاز بهره برداری از پالایشگاه غلات زر: 6 هزار و 500 اشتغال پایدار با بهره برداری از پالایشگاه غلات زر ایجاد شد
رئیس جمهور گفت: با بهره برداری از پالایشگاه غلات زر استان البرز، در مجموع 6 هزار و 500 اشتغال پایدار ایجاد میشود.
به گزارش شریان نیوز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور امروز سهشنبه پس از افتتاح پالایشگاه غلات زر و بازدید از بخشهای مختلف این مجتمع، در جمع خبرنگاران با تبریک دوازدهم بهمن سالروز ورود تاریخی امام خمینی(ره) به کشور، به همه ملت ایران، گفت: مردم در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، به ندای رهبر معظم انقلاب پاسخ مثبت داده و دولت با همه توان وارد عمل شده است.
وی اظهارداشت: در دهه فجر امسال صدها و هزارها طرح در سراسر کشور افتتاح شده و به بهرهبرداری خواهد رسید.
روحانی افتتاح پالایشگاه غلات زر را حائز اهمیت برشمرد و گفت: این پالایشگاه تأسیساتی دانش بنیان و جزو اولینها است که در آن ذرت تبدیل به قند مایع میشود که محصول آن در داخل و خارج مصرفکننده داشته و امروز کشورهای زیادی متقاضی خرید این محصول هستند.
رییس جمهور اظهار داشت: ارزش محصول این پالایشگاه به اندازه قند و شکر با قیمتی پایینتر و حدود 40 درصد ارزانتر است و به همین دلیل بهرهبرداری از این پالایشگاه اقدامی اقتصادی، تولیدی و دانشبنیان است که در مجموع 6 هزار و 500 اشتغال پایدار ایجاد کرده است.
روحانی تأکید کرد: تأسیسات و بنیانهای دانش بنیان که میتواند برای جوانان تحصیلکرده اشتغال ایجاد کند، برای دولت بسیار حائز اهمیت است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه پالایشگاه غلات زر توسط بخش خصوصی و با استفاده از تسهیلات به بهرهبرداری رسیده است، گفت: اگر به بخش خصوصی میدان داده شود، شاهد یک حرکت خوب در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور خواهیم بود.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:33 |
بازدید : 547 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
لت ایران در صحنههای مختلف برای حفظ دستاوردهای انقلاب جانفشانی کردند
وزیر اقتصاد گفت: ملت ایران در صحنه های مختلف نشان دادند که با بذل جان از دستاوردهای انقلاب محافظت کرده و جان فشانی می کنند.
به گزارش شریان نیوز،علی طیب نیا وزیر اقتصاد که به منظور پاسخ به سوال مهرداد لاهوتی درباره علت تخلف قانونی از عدم پرداخت عوارض شهرداری ها از محل مالیات بر ارزش افزوده، در صحن علنی مجلس حاضر شده بود، ضمن تبریک ایام دهه فجر گفت: در چنین روزهایی بود که ملت ایران با ایثار و جان گذشتگی با وحدت و انسجام در سایه رهنمودهای امام خمینی بر نظام استکباری غلبه کردند.
وی افزود: این روزها نیز ملت ایران در صحنه های مختلف نشان دادند که با بذل جان از دستاوردهای انقلاب محافظت کرده و جان فشانی می کنند.
خبرگزاری میزان- وزیر راه و شهرسازی گفت: با اقدامات انجام شده موانع حضور ایران در صحنه بین المللی را برمیداریم و امیدوارم به جایگاه شایسته ایران در دنیا برگردیم.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادخبرگزاری میزان، عباس آخوندی در مراسم گرامیداشت سی و هشتمین سالروز ورود تاریخی امام خمینی (ره) به کشور اظهار کرد: روز ورود امام عزیز به ایران عزیز آغاز یک عصر نو برای ملت ایران است. این روز، روز پایان رژیم شاهنشاهی و استقرار نظام جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه همواره به 12 بهمن به عنوان روزی که شاهد خلاقیت است نگاه میکنم، بیان کرد:این روز یک نشانه برای دیدن افقهای دوردست است. دیدن افقهایی است که باید برای نسلهای بعدی ایجاد کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه سال گذشته مرحوم هاشمی را در این سالن داشتیم و وی از خاطرات و از راه آینده گفت، تصریح کرد: قهرمانان بزرگ یکی پس از دیگری میروند اما این ملت ایران است که همچنان هست. به جای اینکه رو به گذشته داشته باشیم باید رو به آینده داشته باشیم و آینده ایران را ببینیم.
آخوندی تاکید کرد: با رهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی، انقلاب همچنان توفنده به راه خود ادامه میدهد و همچنان به همبستگی ملت ایران خوشبین هستیم. اینک که دولت با تدبیر سترگ و اقدامات شجاعانه موانع حضور ایران در صحنه بین المللی را برمیدارد امیدوارم به جایگاه شایسته ایران در دنیا برگردیم.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: امروز روز یاداوری از فداکاریها و شهامتهاست، باید یادی کنیم از آتشنشانان عزیز که برای حفظ جان مردم جانفشانی کردند. امیدوارم همه ما به سهم خود در تبیین گذشته و باز کردن راهی برای آینده تلاش کنیم.
وی در انتها خاطر نشان کرد: باید بدانیم ایرانی که به ما سپرده شده چگونه به نسل بعدی میسپاریم و بتوانیم نسلی را برای ایران تریبت کنیم.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:23 |
بازدید : 555 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
حقیقت تورم فاش شد/گرانی دورقمی تا ۶۲ درصد در ۳۰ کالای اساسی
در حالی گزارش های رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار از تورم تک رقمی حکایت دارد که وزارت صنعت گزارش جدیدی از تغییر قیمت ۵۷ کالای اساسی مردم را منتشر کرد تا تورم دورقمی بیش از ۳۰ کالا حقیقت تورم را نشان دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش جدیدی از میزان تغییر قیمت کالاهای اساسی در یک ساله منتهی به آذر 95 منتشر کرد که نشان می دهد، اکثر کالاها طی یک سال گذشته دچار تورم دو رقمی شدند. از بین 57 کالایی که وزارت صنعت گزارش داده، 30 کالای اساسی طی یک سال اخیر تورم 2 رقمی داشتند. در این بین تنها 9 کالا هستند که با کاهش قیمت مواجه شدند.
بر اساس این گزارش، طی یکسال اخیر بیشترین افزایش قیمت را جوجه یکروزه با رشد 62.3 درصدی داشته و پس از آن خرما با رشد 36.3 درصد، برنج طارم با رشد 34.2 درصد، نخود 34.3 درصد، گوشت مرغ تازه 26.4 درصد، لپه 25 درصد و موز 23 درصد قرار دارند.
در بخش کالاهای صنعتی هم میلگرد ساده با رشد 20 درصدی و سیمان خاکستری تیپ 2 فله با افزایش 13.9 درصدی قیمت در بازار مواجه بود.
جزئیات تغییرات قیمت انواع کالاهای اساسی در یک سال منتهی به آذر 95 به شرح زیر است:
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:18 |
بازدید : 558 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
کارشناس اقتصادی مطرح کرد
وضع معیشت مردم نگران کننده شده است
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تأمین کالاهای مورد نیاز معیشت قابل تطبیق با درآمد نیست گفت: علی رغم اعلام آمارها از سوی دولت که حکایت از رشد بسیاری از بخشهای اقتصادی دارد معیشت مردم وضعیت نگران کنندهای دارد.
یحیی آل اسحاق در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره علل بروز پدیده شاغلان فقیر گفت: چندسالی است که به دلیل کاهش قدرت خرید این پدیده ایجاد شده است. اگر درآمد و هزینه همسوی هم پیش می رفت، مشکلی ایجاد نمی شد.
آل اسحاق با بیان اینکه هر گاه هزینه های زندگی به دلایل مختلف در معیشت مردم افزایش یابد، قدرت خرید روز به روز کاهش می یابد بیان کرد:گروه های متوسط به پایین یعنی ضریب جینی 5به پایین هزینه های بیشتری نسبت به طبقه دیگر دارند.
کارشناس اقتصادی گفت:75 درصد هزینه ها مربوط به 5قلم کالاست. هزینه های یک خانوار مربوط به مسکن، خوراک،پوشاک،آموزش و بهداشت است. هزینه های این 5گروه طی یکی دوسال گذشته نه تنها کاهش نداشته بلکه افزایش یافته است. مسکن از جمله مواردی است که هزینه های زیادی از جیب مردم می گیرد. با وجود اینکه خرید و فروش مسکن در رکود است اما اجاره بها افزایش داشته است و طبقات متوسط به پایین که عمدتاً اجاره نشین هستند، درصد بالایی از درآمد خود را باید صرف مسکن کنند.
وی بیان کرد:گوشت ، روغن و برنج از سال گذشته تا کنون افزایش چشمیگیری داشته است که در هزینه سبد معیشت خانوار نقش موثری داشته است. هزینه تحصیل بخش دیگری از درآمد خانوارها را می گیرد. اگر خانوارهای متوسط بخواهند از مدارس غیر دولتی استفاده کنند بدون شک بخش زیادی از درآمد خود را باید برای تحصیل فرزندانشان صرف کنند که در اکثر موارد حقوق و دستمزد ها کفاف هزینه های این چنینی را نمی دهد.
آل اسحاق با بیان اینکه هزینه های درمان و بهداشت بخش دیگری از هزینه های خانوار است گفت: شاید برخی بیان کنند که « طرح ملی سلامت» کمک حال خانواده ها در زمینه درمان بوده است اما واقعیت این است که تمام هزینه ها را پوشش نمی دهد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه هر چه بیشتر دولت به بهبود معیشت مردم، گفت: علی رغم اعلام آمارها از سوی دولت که حکایت از رشد بسیاری از بخشهای اقتصادی دارد اما معیشت مردم وضعیت نگران کنندهای دارد و فشار زندگی با کاهش قدرت خرید بیشتر شده است.در حالی که درآمدهای خانوارهای متوسط رو به پایین ثابت است که هزینه های خانوارها افزایش یافته است و همین موضوع باعث بروز پدیده شاغل فقیر شده است.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد:بعد از بیکاری معیشت عمدهترین مشکل مردم است. متأسفانه قدرت خرید مردم پایین آمده و طبقات متوسط رو به پایین قدرت خریدشان با توجه به رکود و نبود حقوق و دستمزد واقعی، تأمین کالای مورد نیاز معیشت قابل تطبیق با درآمد نیست.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:17 |
بازدید : 563 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
وزیر راه و شهرسازی:
امیدوارم ایران به جایگاه شایستهاش در دنیا برگردد
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه انقلاب همچنان با رهبری رهبر معظم انقلاب توفنده به راه خود ادامه میدهد، گفت: با اقدامات انجام شده موانع حضور ایران در صحنه بین المللی را برمیداریم و امیدوارم به جایگاه شایسته ایران در دنیا برگردیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عباس آخوندی در مراسم گرامیداشت سی و هشتمین سالروز ورود تاریخی امام خمینی (ره) به کشور اظهار کرد: روز ورود امام عزیز به ایران عزیز آغاز یک عصر نو برای ملت ایران است. این روز، روز پایان رژیم شاهنشاهی و استقرار نظام جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه همواره به 12 بهمن به عنوان روزی که شاهد خلاقیت است نگاه میکنم، تصریح کرد:این روز یک نشانه برای دیدن افقهای دوردست است. دیدن افقهایی است که باید برای نسلهای بعدی ایجاد کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه سال گذشته مرحوم هاشمی را در این سالن داشتیم و وی از خاطرات و از راه آینده گفت، تصریح کرد: قهرمانان بزرگ یکی پس از دیگری میروند اما این ملت ایران است که همچنان هست. به جای اینکه رو به گذشته داشته باشیم باید رو به آینده داشته باشیم و آینده ایران را ببینیم.
وی تاکید کرد: با رهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی، انقلاب همچنان توفنده به راه خود ادامه میدهد و همچنان به همبستگی ملت ایران خوشبین هستیم. اینک که دولت با تدبیر سترگ و اقدامات شجاعانه موانع حضور ایران در صحنه بین المللی را برمیدارد امیدوارم به جایگاه شایسته ایران در دنیا برگردیم.
آخوندی گفت: امروز روز یاداوری از فداکاریها و شهامتهاست، باید یادی کنیم از آتشنشانان عزیز که برای حفظ جان مردم جانفشانی کردند. امیدوارم همه ما به سهم خود در تبیین گذشته و باز کردن راهی برای آینده تلاش کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: باید بدانیم ایرانی که به ما سپرده شده چگونه به نسل بعدی میسپاریم و بتوانیم نسلی را برای ایران تریبت کنیم.
سید محمد اتابک با اشاره به رکود فصلی که در تقاضای سیمان ایجاد میشود، گفت: به خاطر سرمای هوا و کاهش فعالیتهای عمرانی، تقاضا برای کاهش سیمان پایین میآید و کارخانه های سیمان نیز با پایین آوردن ظرفیت تولید و به علت باقیماندن هزینههای ثابت مجبور به افزایش قیمت سیمان میشوند.
پولنیوز -با سرد شدن هوا و رکود زمستانی بازار سیمان، طبق سنوات قبل بهطور فصلی سیمان گران خواهد شد و به گفته رﺋﯿﺲ اﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎﯾﺎن ﺻﻨﻌﺖ ﺳﯿﻤﺎن این افزایش قیمت بیش از ۱۲ درصد نخواهد بود.
سید محمد اتابک با اشاره به رکود فصلی که در تقاضای سیمان ایجاد میشود، گفت: به خاطر سرمای هوا و کاهش فعالیتهای عمرانی، تقاضا برای کاهش سیمان پایین میآید و کارخانه های سیمان نیز با پایین آوردن ظرفیت تولید و به علت باقیماندن هزینههای ثابت مجبور به افزایش قیمت سیمان میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه هنوز کارخانهها ظرفیت خود را تا مرز تعیین شده انجمن پایین نیاوردهاند، تصریح کرد: هنوز براساس آخرین گزارشهایی که رسیده است میزان تولید تا مرز تعیین شده توسط انجمن پایین نیامده و اگر لازم باشد افزایش قیمتها را تعیین کنیم اما به نظر میرسد تا اواخر بهمنماه این افزایش قیمت صورت گیرد.
اگر قیمت سیمان را کاهش دهند قیمتگذاری باز به تعویق میافتد
رﺋﯿﺲ ﻫﯿﺎت ﻣﺪﯾﺮه اﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎﯾﺎن ﺻﻨﻌﺖ ﺳﯿﻤﺎن با اشاره به آخرین وضعیت تصمیمگیری برای واقعیسازی قیمت سیمان براساس مصوبه سال ۱۳۹۳ هیات دولت که تاکنون در پیچوتاب تنظیم بازار افزایش قیمت این محصول به سر میبرد، عنوان کرد: مطالعات لازم و گزارشات مالی برای افزایش قیمت سیمان انجام شده است اما تا زمانی که در بازار سیمان رقابت منفی وجود داشته باشد نمیشود قیمت را افزایش داد و آن را به نرخ مصوب رساند.
اتابک ضمن بیان اینکه حذف تخفیفهای فروش سیمان به واقعیتر شدن این محصول کمک کرد، هشدار داد که ممکن است مجددا این تخفیفها در بازار برگردد.
وی اظهار کرد: اگر تولیدکنندگان تا تابستان تحمل کنند و قیمتها را در سطح مصوب نگه دارند و به تخفیفها برنگردند، میشود امیدوار بود که فرآیند واقعیسازی قیمتها با سرعت بیشتری انجام شود.
پول خرید ۲ میلیون تن سیمان وزارت راه نقد است
اتابک در ادامه با اشاره به قراردادهایی که از سال گذشته برای تحریک تقاضا و بهبود تولید سیمان با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد، گفت: سال گذشته قرار بود که وزارت راه و شهرسازی یک میلیون تن سیمان را برای پروژههای عمرانی بخرد و امسال نیز قرارداد دیگری با رقم دو میلیون تن خرید سیمان توسط این وزارتخانه با انجمن تولیدکنندگان سیمان منعقد شد که این قراردادها حاصل جلسهای بود که با حضور معاون اول رییس جمهور کمیتهای ویژه برای بهبود اوضاع تولید سیمان در راستای اقتصاد مقاومتی تشکیل شد.
رﺋﯿﺲ ﻫﯿﺎت ﻣﺪﯾﺮه اﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎﯾﺎن ﺻﻨﻌﺖ ﺳﯿﻤﺎن افزود: قرار بر این بود که پروژههای عمرانی سیمان مورد نظر خود را از نزدیکترین واحد تولیدکننده سیمان تامین کنند که هماکنون نیز برخی واحدها در حال تامین تقاضاهایی هستند که از جانب پروژههای عمرانی مطرح میشوند هستند ولی با این حال هنوز سقف یک میلیون تن سال گذشته پر نشده است.
اتابک با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دو میلیون تن سیمان مصوب برای امسال بهطور کامل خریداری خواهد شد، ادامه داد: گرچه بعید است که تمام دو میلیون تن مصوب تا پایان سال خریداری شود، اما با توجه به آنکه بودجه لازم برای خریداری آن از جانب سازمان برنامه و بودجه برای بانک مسکن مصوب شده و تامین خواهد شد میتوان گفت که پول این میزان سیمان نقد است. در حالی که رقم یک میلیون تنی که سال گذشته قرار بود از جانب وزارت راه و شهرسازی خریداری شود پرداخت آن نقد نبود و قرار شده ۲۵ درصد از مبلغ مورد نظر تامین شود و مابقی آن در یک مدت ۱.۵ ساله به تولیدکنندگان پرداخت شود.
سه شنبه 12 بهمن 1395 ساعت 11:15 |
بازدید : 534 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
اجاره 600 واحد از ساختمان نور برای کسبه پلاسکو
معاون فنی و عمرانی فرمانداری تهران گفت: 600 واحد از ساختماننور در تقاطع خیابان طالقانی و ولیعصر(عج) برای کسبه پلاسکو اجاره شد.
به گزارش شریان نیوز،غلامحسین آرام، معاون فنی و عمرانی فرمانداری تهران با اشاره به سیاست مشابه استانداری و فرمانداری تهران درباره حادثه پلاسکو، اظهار داشت: با توجه به درخواست سرقفلیداران ساختمان تخریب شده پلاسکو، بر اساس توافقات صورت گرفته با بنیاد مستضعفان و اصناف تهران، 600 واحد از ساختماننور واقع در تقاطع خیابان طالقانی و ولیعصر برای کسبه پلاسکو اجاره شد.
وی تصریح کرد: اجارهبهای این مجموعه را در چند ماه اول، مالک پلاسکو (بنیاد مستضعفان) پرداخت خواهد کرد.
معاون فنی و عمرانی فرمانداری تهران گفت: مقرر شد تا هرچه سریعتر تمامی کسبه و سرقفلیداران به این ساختمان نقل مکان کنند.
خبرگزاری میزان- رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات با بیان این که افزایش قیمت شیرینی همچنان اعمال نشده است گفت: تقاضای افزایش قیمت شیرینی را که از ماه گذشته ارائه شده، همچنان اعمال نشده و تا پایان سال این افزایش اعمال نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادخبرگزاری میزان، با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و ثابت ماندن قیمت شیرینی در چند سال اخیر و افزایش تقاضا برای شیرینی به نظر میرسید شاهد افزایش قیمت در این محصول جدا نشدنی از سفرههای شب عید باشیم اما این اتفاق نخواهد افتاد و رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات از ثابت ماندن قیمت شیرینی در روزهای پایانی سال خبر داد.
حال با توجه به گزارش رسمی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد، فائو، مبنی بر کاهش شاخص قیمت شکر در ایران که یکی از مواد اولیه اصلی برای تهیه شیرینی است به نظر ثبات قیمت امری طبیعی بوده است.
علی بهرهمند در گفتو گو با میزان، در ارتباط با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و تامین بازار شیرینی و شکلات شب عید اظهار کرد: از لحاظ تامین بازار شیرینی فروشان تدابیر لازم را برای شب عید خواهند دید و مشکلی از لحاظ تامین بازار شیرینی شب عید رخ نخواهد داد.
رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات افزود: واحدهای شیرینی فروشی آمادگی لازم برای تامین نیاز شب عید را دارند، همچنین با توجه به ازدیاد مواد اولیه و تامین این مواد توسط شیرینی فروشها به نظر نمیرسد افزایش قیمتی را در روزهای پایانی سال شاهد باشیم و قیمتها هیچ تفاوتی با روزهای معمول سال نخواهد داشت.
وی با بیان این که مانند سالهای گذشته شاهد کمبود شکر و مواد اولیه نخواهیم بود گفت: امسال هیچگونه کمبودی برای تهیه مواد اولیه مانند شکر و روغن نخواهیم داشت و شیرینی فروشها میتوانند مواد اولیه خود را از بازار و بازار آزاد تهیه کنند.
بهرهمند ادامه داد: ثبات قیمتی مناسبی را در ماههای اخیر شاهد بودهایم و پیش بینیها برای روزهای پایانی سال هم ادامه ثبات را خواهیم داشت.
رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات تصریح کرد: تقاضای افزایش قیمت شیرینی را که از ماه گذشته ارائه شده همچنان اعمال نشده و تا پایان سال این افزایش اعمال نخواهد شد و مردم میتوانند در صورت مشاهده افزایش قیمت و یا کم فروشی، شیرینی فروشیها با اتحادیه تماس گرفته و تخلف آنها را گزارش دهند.
در انتها باید دید این ثبات قیمت با توجه به کاهش قیمت شکر، توسط شیرینی فروشیها رعایت خواهد شد و یا تخلفاتی از واحدهای صنفی ثبت خواهد شد.
به نوشته وبسایت سیانبیسی، حکم اجرایی دونالد ترامپ در خصوص اتباع 7 کشور مسلمان میتواند فروش 20 میلیارد دلاری هواپیماهای بوئینگ را به ایران و عراق با تهدید روبرو کند.
به گزارش افکارنیوز، وبسایت سیانبیسی در مطلبی نوشت: اقدام اخیر مهاجرتی ترامپ بر ضد اتباع 7 کشور مسلمان میتواند قراردادهای 20 میلیارد دلاری فروش هواپیماهای بوئینگ را به کشورهایی مانند ایران و عراق در معرض خطر قرار دهد.
«جیمز کوریدور»، تحلیلگر حوزه هوافضا در مؤسسه «سیافآرای ریسرچ» در این خصوص میگوید: «ما معتقدیم منع مسافرتی پرزیدنت ترامپ میتواند بر سفارشهای ایران و عراق اثراتی منفی داشته باشد. ما این قراردادها را در برابر احتمال لغو شدن، آسیبپذیر میبینیم گرچه همچنین بر این باوریم که احتمالاً حکم دادگاه علیه این ممنوعیت پابرجا میماند که میتواند پیامدهای اقدام ترامپ را کاهش دهد.»
بوئینگ 11 دسامبر سال گذشته و در زمان اعلام امضای قرارداد با ایران و عراق اعلام کرد فروش هواپیما به این کشورها به حدود 100 هزار شغل در آمریکا کمک میکند. بوئینگ در حال کاهش هزینه در بخش هواپیماهای تجاری خود است و ایرباس نیز به شدت با این شرکت آمریکایی رقابت میکند. بوئینگ در ماه دسامبر سال گذشته از قرارداد 16.6 میلیارد دلاری خود با ایران سخن گفت. عراق نیز برای خرید هواپیما با بوئینگ قراردادهایی امضا کرده است. تحلیلگران مجموع ارزش این قراردادها را حدود 20 میلیارد دلار ارزیابی میکنند.
البته کوریدور معتقد است «بوئینگ از پشتوانه سفارشی مناسبی برای مقاومت در برابر موارد لغو احتمالی قراردادها برخوردار است.»
از سوی دیگر، انتقادهای ترامپ از چین و سیاستهای بازرگانی این کشور ممکن است به لغو قراردادهای پکن با بوئینگ و جایگزینی آنها با قراردادهای ایرباس منجر شود. دسترسی به سخنگوی بوئینگ برای اظهار نظر در خصوص این مسائل امکانپذیر نبود. ارزش سهام بوئینگ در هفتههای اخیر حدود 2 درصد کاهش یافته است.
یک کارشناس بخش مسکن گفت: بخش عمده پیش بینی های صورت گرفته برای بازار مسکن در سال 95 محقق نشد.
به گزارش افکارنیوز، بیت الله ستاریان با بیان این مطلب افزود: در سال 94 بسیاری از کارشناسان پیش بینی کردند که در سال 95 و پس از توافق برجام شاهد رونق بازار مسکن خواهیم بود.
وی تصریح کرد: پس از توافق برجام همه در انتظار رونق و رشد اقتصادی سریع بودیم که بخشی از انتظارات نظیر افزایش میران تولید و فروش نفت محقق شده به طوری که میزان تولید زیر یک میلیون بشکه نفت اکنون به بیش از 3 میلیون بشکه رسیده و بخشی از منابع مالی کشورمان آزاد شده است.
وی بیان کرد: اما بخش عمده انتظارات برآورده نشد و تحقق نیافت به طوری که فکر می کردیم حداکثر تا نیمه دوم سال 95 تغییرات مشهودی در بازار مسکن رخ دهد که با توجه به کند شدن جریان رشد اقتصادی، این موضوع محقق نشد.
ستاریان ادامه داد: البته پیش بینی می کنیم در نیمه نخست سال 96 و بعد از بهار شاهد حرکت و رشد در بخش مسکن کشور باشیم.
وی تاکید کرد:اگر حرکتی در اقتصاد رخ دهد شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن خواهیم بود.
وی خاطر نشان کرد: رشد مختصر فعلی در بازار مسکن در اثر جنبه های روانی بازار اتفاق افتاده و موثر از رشد اقتصادی نبوده است.
وی گفت: اگر حرکت و رشد بازار مسکن اتفاق بیافتد شرایط خطرناکی را تجربه خواهیم کرد زیرا در چهار بخش شاهد افزایش همزمان خواهیم بود که شامل افزایش قیمت، معاملات، سرمایه گذاری و تولید می شود.
ستاریان توضیح داد:به طور قطعی سالانه بین یک میلیون و 300 تا یک میلیون و 400 هزار واحد مسکونی در کشور نیاز است که در سال 89 و 90 میزان تولید به طرز چشمگیری کاهش یافت؛ در سال 91 اوضاع تولید مسکن کمی بهتر شد و در سال 92 حدود 800 تا 900 هزار واحد مسکونی در کشور تولید شد و در 3 سال اخیر وضعیت تولید اصلا مناسب نبوده است.
وی تاکید کرد:اکنون شاهد نیاز انباشته شده در بخش مسکن هستیم و اگر در سال آینده توان خرید مردم افزایش یابد و سرمایه آنها به عنوان تقاضای موثر وارد بازار شود به حتم شاهد سونامی افزایش قیمت حداقل 30 تا 40 درصدی مسکن خواهیم بود.
وی ادامه داد: البته این موارد بستگی به رشد اقتصادی کشور دارد.
وی درباره برخی اظهارات در مورد تاثیر نرخ ارز بر رکود بازار مسکن بیان کرد:همیشه روند به این صورت بوده که در مرحله نخست بازار ارز به عنوان جاذب منابع مالی عمل کرده و بعد با ضریب بیشتر، این منابع وارد بازار مسکن شده است زیرا بازار ارز نمی تواند منابع مالی را درون خود حبس کند.
وی گفت: اکنون افزایش نرخ ارز به عنوان جاذب منابع مالی در جامعه مطرح است در حالی که این منابع اصلا از بازار مسکن جذب نشده زیرا مسکن اکنون منابع مالی در اختیار ندارد در حالی که پس از مدت زمان کوتاه و در آینده نزدیک منابع جذب شده در بازار ارز به بازار مسکن وارد خواهد شد.
خبرگزاری میزان- از روز گذشته شایعه واگذاری سهام خکاوه (سایپا دیزل) به شرکت ولوو قوت گرفت اما باید دید مقداری از سهام این شرکت واگذار خواهد شد و یا همکاری های گذشته قوت خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادخبرگزاری میزان، از روز گذشته شایعه واگذاری سهام خکاوه( سایپا دیزل) به شرکت ولوو که سابقه طولانی همکاری با این شرکت را دارد مطرح شد که باید دید در حد شایعه باقی می ماند و یا مانند قراردادهای جدید خودرویی به واقعیت نزدیک می شود.
کیوان شیخی رئیس مرکز آمار و اطلاعات شرکت بورس در خصوص امکان واگذاری سهام شرکت سایپا دیزل به صورت یکجا به شرکت ولوو گفت: فروش سهام شرکت سایپا دیزل به صورت یکجا به یک شرکت خارجی در کشور منع قانونی دارد و با توجه به قوانینی بازار سهام امکان واگذاری سهام به صورت یکجا وجود ندارد.
علاوه بر این عظیم ثابت کارشناس بازار سرمایه در این خصوص گفت: معمولا در داخل کشور سهام را به صورت یکجا واگذار نمیکنند و این صحبتهای شنیده شده در روزهای اخیر مبنی بر فروش سهام سایپا دیزل به ولوو در حد شایعه است.
وی در ادامه تصریح کرد: از کل سهام شرکت سایپا دیزل بیش از 50 درصد سهام آزاد بوده و با توجه به شرایط شناوری خوب سهام در بازار طبعتا دور از منطق است که سهام این شرکت به صورت یکجا واگذار شود.
این کارشناس بیان کرد: با وجود آزاد بدون بخش عمده ای از سهام شرکت سایپا دیزل امکان واگذاری آن به صورت یکجا وجود ندارد.
این در حالی است که محمدرضا گیوکی فعال بازار سرمایه با اشاره به منبع قانونی برای فروش یکجای سهام به شرکت ولوو یادآور شد: با توجه به شرایط سهام سایپا دیزل و روند منفی معاملات اخیر این گروه اخبار این چنینی و شایعات بسیار فروان شده است ولی از لحاظ منطقی نیز امکان فروش یکجای سهام این شرکت به یک شرکت خارجی وجود ندارد.
وی در ادامه تاکید کرد: در قانون بازار سرمایه تا حدود 80 درصد سهام یک شرکت امکان واگذاری دارد و این واگذاری تا جایی صورت میگیرد که امکان نفوذ و تصمیمگیری برای شرکت وجود داشته باشد.
این فعال بازار سرمایه خاطر نشان کرد: با توجه به عام بودن نیمی از سهام شرکت سایپا دیزل امکان واگذاری سهام این شرکت به صورت یکجا به شرکت ولوو وجود ندارد.
بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۱۶ ایران با تولید ۱۶ میلیون و هزار تن آهن اسفنجی به عنوان برترین تولیدکننده این محصول در سال گذشته میلادی شناخته شد و این افزایش تولید در ایران در حالی بود که میزان تولید جهانی آهن اسفنجی با هشت درصد افت از ۵۸ میلیون و ۶۲ هزار تن در سال ۲۰۱۵ به ۵۴ میلیون و ۳۰۰۰ تن در سال۲۰۱۶ کاهش یافت.
پولنیوز - رشد تولید ۱۰ درصدی آهن اسفنجی ایران در سال ۲۰۱۶ در حالی صورت میگیرد که میزان تولید این محصول در تولید جهانی هشت درصد کاهش یافت.
بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۱۶ ایران با تولید ۱۶ میلیون و هزار تن آهن اسفنجی به عنوان برترین تولیدکننده این محصول در سال گذشته میلادی شناخته شد و این افزایش تولید در ایران در حالی بود که میزان تولید جهانی آهن اسفنجی با هشت درصد افت از ۵۸ میلیون و ۶۲ هزار تن در سال ۲۰۱۵ به ۵۴ میلیون و ۳۰۰۰ تن در سال۲۰۱۶ کاهش یافت.
این انجمن پیش بینی کرده که میزان تولید این محصول در ایران به دلیل افتتاح پروژه های اخیر و در راستای اجرای طرح های استانی فولاد که با هدف افزایش ظرفیت فولادسازی کشور در حال اجرا هستند، با روند افزایشی روبرو شود.
کشور هند به عنوان دومین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان در سال ۲۰۱۶ با تولید ۱۴ میلیون و ۲۵ هزار تن، شاهد کاهش ۱۲ درصدی در تولید این محصول بود که در مدت مذکور تولید آهن اسفنجی در کشورهای دیگری همچون عربستان، مکزیک و قطر نیز با افت همراه شد.
در همین سال نیز انجمن جهانی فولاد اعلام کرد که ایران طی ۱۲ ماهه سال ۲۰۱۶ میلادی، ۱۷ میلیون و ۸۹۵ هزار تن فولاد خام تولید کرد و این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۱۵ معادل ۱۶ میلیون و ۱۴۶ هزار تن بود. همچنین ایران در سال ۲۰۱۶ همچون سال قبل، رتبه چهاردهم تولید فولاد جهانی را کسب کرد.
میزان تولید فولا ایران در آخرین ماه میلادی (دسامبر) سال ۲۰۱۶، یک میلیون و ۵۲۱ هزار تن بود که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته میلادی معادل یک میلیون و ۳۳۶ هزار تن، ۱۴ درصد رشد نشان می دهد.
در گزارش انجمن جهانی فولاد آمده است که ۶۶ کشور تولید کننده فولاد جهان یک میلیارد و ۶۰۳ میلیون و ۹۸۹ هزار تن فولاد خام تولید کردند که در مقایسه با آمار مدت مشابه سال ۲۰۱۵ که رقمی معادل یک میلیارد و ۵۹۲ میلیون و ۴۲۸ هزار تن داشت، ۰.۷۳ درصد رشد نشان می دهد.
همچنین چین با ۸۰۸ میلیون و ۳۷۰ هزار تن بزرگ ترین تولید کننده فولاد جهانی در سال گذشته میلادی بوده است.
دیگر کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد خام به ترتیب ژاپن با ۱۰۴ میلیون و ۷۲۲ هزار تن تولید، هند با ۹۵ میلیون و ۶۱۸ هزار تن تولید، آمریکا با ۷۸ میلیون و ۶۱۹ هزار تن تولید، روسیه با ۷۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن تولید و کره جنوبی با ۶۸ میلیون و ۵۶۷ هزار تن تولید هستند.