دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 18:15 |
بازدید : 530 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
سازمان دیده بان عدالت و شفافیت منتشر کرد؛
نعمتزاده و خانوادهاش مدیرانارشد 29 شرکت هستند/ وزیر میلیاردر ویژهخوار را عزل کنید
دیدهبان شفافیت و عدالت طی نامه ای به معاون اول رئیس جمهور، خواستار عزل وزیر صنعت، معدن و تجارت شده است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، دیدهبان شفافیت و عدالت طی نامه ای به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور خواستار عزل وزیر صنعت، معدن و تجارت شده است.
خلاصه نامه احمد توکلی به شرح ذیل است:
برادر ارجمند جناب آقای جهانگیری
معاون اول محترم رئیسجمهور
با سلام و احترام
توجه جنابعالی به گزارش مورخ ۷ دی ۱۳۹۵ سازمان مردم نهاد دیدهبان شفافیت و عدالت پیرامون فشار وزیر صنعت، معدن و تجارت بر گمرک ایران قابل تقدیر است. در آن گزارش، دیدهبان با دلایل حقوقی و اقتصادی نشان داده بود که درخواست وزیر مذکور برای آنکه گمرک ایران از جریمه قانونی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی شرکت الجی به خاطر تقلبات گمرکی این شرکت، چشم بپوشد، غیرقانونی و ضد منافع ملی است. شما این موضوع را درخور بررسی جدیِ همراه با حساسیت شمردید. این استقبال از امربهمعروف و نهی از منکر از شما سابقه هم داشته است. جا دارد رسماً تشکر دیدهبان شفافیت و عدالت را ابراز کنم.
در عین حال طی واکنش به گزارش دیدهبان نوشتهاید: «البته برخی عبارات بر علیه وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت قبول و اخلاقی نمیباشد» احتمالاً اشاره جنابعالی به خیانت بار خواندن توصیه نامه وزیر، فسادزا بودن این روش و سابقه داشتن این قبیل اقدامات فسادپرور در وزارت مزبور، بوده است.
دیدهبان قصد پرداختن به این مطلب را نداشت، ولی چون آقای نعمت زاده برای خارج ساختن محصولات پتروشیمی از بورس کالا که طبق برآورد کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس، ویژه خواری سالانه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی را برای معدودی تولیدکننده این صنعت در پی دارد، مجدداً فعال شده است. به همین دلیل شکافتن موضوع لازم به نظر میرسد. در این ارتباط توجه شما را به نکات زیر جلب میکنم:
۱. فساد، تضاد منافع و دربهای چرخان
یک مبحث مهم در مبارزه با فساد بحث تضاد منافع (Conflict of Interests) است. تضاد منافع به وضعیتی گفته میشود که ظرفیت بالقوه نقض بیطرفی در تصمیمگیری یا اقدام فرد وجود داشته باشد به این دلیل که تضادی بین منافع فردی و منافع حرفهای یا منافع عمومی مربوط دارد؛ مانند موقعیتهای زیر:
• وضعیتی که رئیس سازمان یا مدیر بانک اجازه داشته باشد برای پاداش، اضافهکاری یا فوقالعاده خودش، تصمیم بگیرد؛
• وقتی که صاحب صنعتی از بخش خصوصی همزمان در وزارت صنعت مسئول باشد یا رئیس اتاق صنایع و معادن و بازرگانی رئیس دفتر رئیسجمهور شود؛
• هنگامی که یک نماینده مجلس حین نمایندگی عضو هیئت مدیره شرکتی خصوصی یا دولتی باشد، یا یک تاجر نماینده مجلس شود و در همان حال به کار تجاری خویش ادامه دهد؛
• وضعیتی که مسئولان دستگاهی اجرایی مشتری املاک و زمین در حال واگذاری همان دستگاه باشند؛
• وقتی مدیرعامل بانکی خصوصی به رئیس کلی بانک مرکزی برسد؛ یا مسئولی از مسئولان بانک مرکزی مرخصی بدون حقوق بگیرد و به مدیرعاملی بانکی خصوصی انتخاب شود؛
از مصادیق مهم وضعیت تضاد منافع، پدیده درهای چرخان (Revolving Doors) است. مقصود از آن مهاجرت افراد از کسبوکار به حکومت و از حکومت به کسبوکار است. امروزه توجه فزایندهای به تحرک کارکنان بین بخش عمومی و بخش خصوصی پیدا شده است. وقتی مقامات و صاحبمنصبان دولتی از بخش عمومی بیرون میروند تا در بخش خصوصی یا غیرانتفاعی کار کنند حساسیت نسبت به نقض بیطرفی پیدا میشود که نکند او اطلاعات و موقعیتهای زمان دولتی بودن را به نادرستی بکار گیرد و وقتی از کسب و کار خصوصی به منصب دولتی میرسد، حساسیت ایجاد میشود که نکند تصمیمات دولتی او در راستای منافع دوستان پیشین کسبوکارش باشد.
این بدان معنا نیست که هر جا تضاد منافع باشد، فساد هست، یا جابجایی بین بخش عمومی و بخش خصوصی باید مطلقاً کنار گذارده شود؛ بلکه موقعیت، موقعیت فسادخیز است و باید برای پیشگیری چاره اندیشید. بسیاری از کشورها، در پیشگیری از فساد، ترتیباتی را در اولویت قرار دادهاند که به طور مؤثری بتواند تضاد منافع در شغل پس از اشتغال دولتی را منتفی سازد. اغلب جرائم در استخدامهای بعد از پایان اشتغال دولتی وقتی واقع میشود که صاحبمنصبان و مقامات مزبور از اطلاعات و ارتباطات زمان اشتغال دولتی خود برای منافع خود یا دیگران استفاده میکنند. البته این جرائم حتی میتواند پیش از ترک مسئولیت دولتی رخ دهد. در موقعیتهای زیر مقامات و صاحبمنصبان ممکن است حین اشتغال دولتی نیز مرتکب این جرم شوند:
• وقتی آنان برای اشتغال پس از بازنشستگی یا ترک مسئولیت دولتی برنامهریزی میکنند. (این پدیده در پایان هر دوره مجلس، در فاصله اعلام نتایج انتخابات مجلس بعدی تا پایان دوره فعلی در رفتار کثیری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیده میشود.)
• وقتی که آنان لابی کنند تا پس از سمت فعلی دولتی در بخش خصوصی جا خوش کنند.
• هنگامی که قصد دارند پس از مدتی کار در بخش خصوصی مجدداً مقام دولتی پیشین را به دست آورند
-۲ مصداق تضاد منافع در خصوص وزیر صنعت
شواهد متعدد نشان میدهد جناب آقای نعمت زاده متأسفانه مصداق مشکل فساد انگیز فوق است و در موارد متعدد میان منافع شخصی و اهداف عمومی، اولی را ترجیح داده است. وی پیش از بازنشستگی ۱۱ سال را در سطوح بالای وزارت نفت مدیریت داشت که ۸ سال آن در سمت مدیرعامل و نایبرئیس هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی بوده است. آقای نعمت زاده پس از بازنشستگی در سال ۱۳۸۸ به بخش پتروشیمی هجرت میکند و از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ یعنی طی حدود سه سال، در ۱۹ شرکت، مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره یا عضو هیئت مدیره بوده است.
آقای نعمت زاده در جلسه علنی ۱۶ آذر ۹۴ مجلس اذعان کرد که در ۱۹ شرکت عضو هیئت مدیره بوده ولی مدعی شد که اغلب این عضویت در هیئت مدیرهها به دلیل استفاده از تجربیات ۴۰ ساله وی و بدون سهامداری واقعی بود. این خلافگویی در خانه ملت وقتی آشکار میشود که بدانیم که همسر وی، خانم مریم بختیار و دخترانش شبنم و زینب نعمت زاده هم اکنون در ۱۰ شرکت مدیرعامل، رئیس، نایبرئیس و عضو هیئت مدیره یا بازرس هستند. این خانمها هم تجربه ۴۰ ساله دارند؟
از نکته فوق که بگذریم طبق اصل ۱۴۱ قانون اساسی و قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب ۱۳۷۳، هیچ کس نمیتواند همزمان، هم وزیر، هم عضو هیئت مدیره یا مدیرعامل شرکتهای خصوصی باشد. این در حالی است که ایشان در برخی موارد ۶ ماه و گاه ۱۳ ماه پس از تصدی وزارت نیز همچنان در هیأت مدیره شرکتها مسئولیت داشته و حتی در خصوص شرکت صد درصد خانوادگی «توسعه تجارت نعمت» نیز ۲ ماه و نیم پس از دوره وزارت، مسئولیت داشته است.
آقای نعمت زاده در طول این سه سال و اندی صدارت، با جدیت حافظ منافع معدودی از فعالان صنعت پتروشیمی بود. به چند نمونه توجه بفرمائید:
• در سال ۹۲ ضمن رسیدگی و تصویب لایحه بودجه سال ۹۳ وی به شدت از ادامه نرخ چپاولی دو و نیم سِنتی گازی که بنگاههای پتروشیمی به عنوان ماده اولیه (خوراک) مصرف میکردند، دفاع می¬کرده، در حالی که مجلس درباره تصحیح قیمت خوراک این بنگاهها با استدلال علمی اصرار داشت که قیمت حداقل ۱۳ سنت شود که بحمدالله چنین شد. چه لابیها که انجام نشد و چه دروغها که گفته نشد!
• برای حذف رانت عظیم فروش همراه با تبانی محصولات پتروشیمی در بازار به اصطلاح آزاد، فروش این محصولات از پایان سال ۹۰ در بورس کالا الزامی شد. هنوز صدارت آقای نعمت زاده به سال نرسیده بود که کوشش خود را برای خارج کردن این محصولات از بورس کالا با بخشنامه غیرقانونی معاونش (همراه او در شرکت هرمزان تجارت گستر کیش) آغاز کرد و پس از یک سال و اندی در مهر ۱۳۹۴ توفیق نسبی در خارج ساختن کالای پتروشیمی به دست آورد. یک ماه بعد دیدهبان شفافیت و عدالت با کمک نیروهای متدین و وطندوست بورس کالا در تهران و استفاده از تحقیقات مرکز پژوهشهای مجلس، کوششی پژوهشی را سامان داد که نشان میداد این کار متضمن آسیب و زیان به زنجیرهای شدن صنعت پتروشیمی، پائین ماندن اشتغالزایی این صنعت و سود سرشار رانتی برای برخی بنگاهها میشود. برآورد علمی نشان میداد که این تغییر روش فروش محصول، سالانه هزار میلیارد تومان برای معدودی از کارخانهداران پتروشیمی رانت در بر دارد. دیدهبان با ارسال گزارش متقن، از جناب آقای شریعتمداری معاون محترم رئیسجمهور و مسئول تنظیم بازار خواست که از این کار ضد ملی جلوگیری کند. آقای شریعتمداری محققانه و مردانه ایستاد و مانع این رانتخواری هزار میلیارد تومانی شد. جا دارد رسماً تشکر دیده¬بان شفافیت و عدالت را از ایشان ابراز کنم.
• حین تصویب برنامه ششم با لابی سنگین انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی که عمدتاً برنامهریزی و اجرای آن را یک نماینده سابق در سه دوره مجلس انجام میداد، تلاش برای بازگشت به همان نرخ غارت گرانه خوراک پتروشیمیها با حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت تکرار شد. این نماینده سابق در انتخابات مجلس نهم به دلیل سوابقش از نامزد شدن محروم شد. او که در دوران نمایندگی عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس بود، توانست بعد از پایان مجلس هشتم به دبیرکلی انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی برسد (این ماجرا خود یک نمونه فساد ناشی از پدیده درهای چرخان محسوب میشود). لابیهای او حتی انجمن را قادر ساخت به ملاقات رئیس محترم مجلس برود تا زمینه الحاق یک ماده به برنامه ششم را فراهم سازد. بحمدالله با کوشش مشترک جمعی از نمایندگان عدالتخواه، وزیر محترم نفت و دیدهبان شفافیت و عدالت، این ماده کنار گذاشته شد.
جالب اینجاست که بخش پتروشیمی در حوزه مسئولیت وزیر نفت قرار دارد ولی وزیر صنعت خود را برای تولیدکنندگان پتروشیمی به آب و آتش میزند و در این مسیر کسانی را به کار گرفته است که تجربه درهای چرخان برای مهاجرت به کسبوکار خصوصی را داشته و حالا دوباره با او به بخش دولتی بازگشته-اند.
• اخیراً بر اساس خبرهای موثق مردمی که به دیدهبان رسیده است، آقای نعمت زاده برای چندمین بار به صرافت افتاده است که محصولات پتروشیمی را از بورس کالا خارج کند. کدام فرد عادی میپذیرد که این دست و پا زدنها بی ارتباط با منافع شخصی و خانوادگی است؟
جناب آقای جهانگیری!
بانک جهانی فساد را چنین تعریف میکند: «استفاده از قدرت عمومی برای مقاصد خصوصی»، با این تعریف روشن، اگر کار آقای نعمت زاده فساد نیست پس چیست؟ اگر بعضی روشهای او را فسادزا و او را دارای سوابق فسادپرور بخوانیم گزاف گفتهایم؟ شما سیاستمدار کارکشتهای هستید و معنای این رفتارها برایتان آشکار است. مردم در شگفتاند که چرا دولت از چنین عنصری حمایت میکند. دیدهبان شفافیت و عدالت مصرانه از جنابعالی میخواهد که رئیسجمهور محترم را به عزل وزیر میلیاردر ویژه خوار که نه تنها به آبروی دولت بلکه به آبروی حکومت ضربه زده است، راضی بفرمایید.
پولنیوز - تا زمانی که خودروی جایگزین مناسب که استاندارد لازم را داشته باشد، جایگزین نشود، خط تولید این دو خودرو ادامه خواهد داشت.
معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استانهای وزارت صنعت، معدن و تجارت از عدم توقف خط تولید خودروهای پراید و پژو ۴۰۵ تا زمانی که جایگزین مناسب برای آنها پیدا شود، خبر داد.محمدرضا فیاض در نشستی خبری که به منظور تامین دستاوردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز تشریح طرحها و برنامههای دهه مبارک فجر توسط این وزارتخانه برگزار شد، اظهار کرد: ۲۵۵ طرح ملی در دهه مبارک فجر افتتاح میشود که موجب ایجاد ۲۲ هزار شغل در سراسر کشور و نیز ۱۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین طرحهای صنعتی مربوط به استانهای خراسان رضوی و البرز تهران است بیان کرد: در همین راستا بیشترین اشتغال مربوط به استان البرز و بیشترین سرمایه گذاری مربوط به استان هرمزگان بوده است. علاوه بر این ۳۳ طرح ملی مربوط به پروژه اقتصاد مقاومتی داشته ایم که ۱۸ طرح آن بهرهبرداری شده و هفت طرح دیگر از دهه مبارک فجر افتتاح میشود. امیدواریم مابقی طرحها را نیز تا پایان سال مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت خط تولید خودروهای پراید و پژو ۴۰۵ با توجه به اعلام سازمان استاندارد مبنی بر توقف خط تولید این دو خودرو تا پایان سال و نیز کشمکشهای موجود بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد در این رابطه تصریح کرد: تا زمانی که خودروی جایگزین مناسب که استاندارد لازم را داشته باشد، جایگزین نشود، خط تولید این دو خودرو ادامه خواهد داشت.
وی افزود: این دو خودرو با توجه به کشش بازار فعالیت خود را ادامه میدهند و نمیتوانیم به مردم بگوییم که از این خودروها استفاده نکنید. خودروی ۴۰۵ دارای استانداردهای لازم است و درست نیست تا زمانی که خودرویی با این کیفیت جایگزین نشده، بازار آن از دست برود. هرچند نیاز به ارتقای کیفیت خودروها داریم و باید در این راستا تلاش کنیم.
فیاض در ادامه صحبتهایش به اضافه شدن ۴۰ هزار دستگاه خودروی جدید به ناوگان تاکسیرانی اشاره کرد و گفت: این خودروها غالبا سمند بودند و ما به تاکسیرانها اجبار نکردیم که چه خودرویی را بین سمند یا پژو خریداری کنند. قرار بر این است که ۶۳ هزار دستگاه خودرو به ناوگان تاکسیرانی اضافه شود که تاکنون ۴۰ هزار دستگاه آن محقق شده و حدود ۲۳ هزار دستگاه دیگر باقی مانده است که در راستای واگذاری آنها اقدام میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه وزارت صنعت ذائقه مردم را در خرید خودرو تعیین میکند و مردم در این رابطه تصمیمگیرنده نیستند، یادآور شد: ما نمیتوانیم به مردم بگوییم چه ماشینی سوار شوند و چه ماشینی سوار نشوند. در مورد خودروهای هیبریدی نیز باید اعلام کنند که این خودروها نوپا هستند و عمده تکنولوژی آنها مربوط به آمریکاییهاست. امیدواریم در فرصت مناسب خودمان نسبت به این خودروها تسلط پیدا کنیم و در تعداد انبوه آنها را مورد استفاده قرار دهیم.
خبرگزاری میزان- گمرک ایران از تبادل الکترونیکی اطلاعات با گمرک جمهوری آذربایجان با هدف تسهیل و تسریع تشریفات ترخیص کالا خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادخبرگزاری میزان،براساس این گزارش، اطلاعات گمرکی مربوط به ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی در گمرک مرزی یک کشور مورد قبول گمرک طرف مقابل خواهد بود و بدین ترتیب هم در زمان و هم در هزینه تشریفات ترخیص صرفهجویی خواهد شد. به عبارت دیگر امور گمرکی مربوط به ترخیص محمولههای تجاری در گمرکات مرزی دو کشور فقط یک بار انجام میشود و این قابلیت به گمرکات طرفین امکان میدهد تا هر کشور اظهارنامه صادراتی کشور دیگر را به عنوان اظهارنامه وارداتی خود بپذیرد.
در این سیستم اطلاعات صاحب کالا، کد طبقهبندی کالایی براساس سیستم هماهنگ شده و مقادیر وزن و ارزش کالاها بین گمرکات مرزی دو کشور مبادله میشود و با این اقدام امکان جعل و دخل و تصرف در اسناد گمرکی دو کشور به صرف میرسد. علاوه بر آن گمرک کشور مقابل از کلیه محمولههای صادراتی به مقصد کشور طرف مقابل مطلع خواهد شد.
همچنین با این اقدام که در چارچوب ایجاد دروازه مشترک مرزی به صورت مجازی انجام میشود، امکان معرفی فعالان مجاز اقتصادی (AEO) و ارائه تسهیلات ویژه فراهم شده و فرآیند انجام مبادلات تجاری تسریع و به شکل آسانتری امکانپذیر خواهد شد.
این گزارش حاکی است اقدام مزبور در ادامه پروژه ایجاد کریدور سبز گمرکی میان ایران و روسیه صورت میگیرد تا روند انجام تشریفات گمرکی مابین کشورهایی که توافقنامه همکاریهای گمرکی بین آنها امضا شده با سرعت و سهولت بیشتری انجام شود. گمرک ایران در همین راستا توافقنامههایی را با کشورهای کره جنوبی و ترکیه امضا کرده که مقدمات اجرایی شدن آن فراهم شده است.
پیشبینی میشود با تبادل الکترونیکی اطلاعات میان گمرک ایران و کشورهای یادشده و متعاقب آن انجام تشریفات کالا در گمرک مبدأ، تجارت با کشورهای همسایه تسهیل و تسریع شود.
شایان ذکر است که گمرک ایران در راستای راهاندازی دروازه مشترک مرزی با برخی از کشورهای طرف معامله و همسایه نظیر چین، کره جنوبی، روسیه، آذربایجان، ترکیه، قرقیزستان و افغانستان تفاهمنامه همکاری مشترک گمرکی و تبادل الکترونیکی اطلاعات را امضا کرده است و با پیادهسازی موفق گمرک الکترونیکی، مدل مجازی دروازه مشترک مرزی با محوریت تبادل الکترونیکی اطلاعات در دستور کار گمرک ایران قرار گرفته است.
تازهترین خبرها از الکترونیکی شدن ترخیص کالا میان گمرکات ایران و جمهوری آذربایجان حاکی است که گمرکات دو کشور موفق به تبادل اطلاعات اظهارنامههای تنظیم شده در هر دو کشور شدهاند.
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 17:38 |
بازدید : 523 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
تسنیم گزارش می دهد
افت ۱۳.۳ درصدی تولید کاشی و سرامیک در ۹ ماهه امسال
براساس آمارها در ۹ ماهه امسال رشد تولید سیمان منفی ۱.۴، درصد کاشی و سرامیک منفی ۱۳.۳ درصد و محصولات فولادی منفی ۳ درصد بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای وضعیت بخش تولید در 9 ماهه امسال نشان میدهد برخی واحدهای تولیدی کالاهای منتخب معدنی و صنایع معدنی با کاهش حجم تولید روبه رو بوده اند به نحوی که در این بخش میزان تولیدات سیمان منفی 1.4 درصد، کاشی و سرامیک منفی 13.3 درصد ، محصولات فولادی منفی 3 درصد و ظروف چینی منفی 7.8 درصد بوده است.
البته در 9 ماهه امسال میزان تولید بخش زیادی از کالاهای منتخب صنعتی نسبت به سایر گروه ها شاهد رشد منفی نبود و فقط در برخی از کالاها مانند تولید تلویزیون تخت کاهش 0.3 درصد را شاهد بودیم.
آمار تولید کالاهای منتخب صنعتی و معدنی کشور در 9 ماهه امسال به شرح زیر است:
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 17:36 |
بازدید : 548 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
بانک مرکزی اطلاعیه داد؛
قصور مدیران کاسپین در تکالیف قانونی/مرجع قضایی اعمال نظر می کند
بانک مرکزی اطلاعیه جدیدی در خصوص موسسه کاسپین صادر کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، بانک مرکزی در اطلاعیه ای، توضیحاتی را راجع به سپرده گذاران موسسه اعتباری کاسپین ارایه کرد:
بدین وسیله به اطلاع میرساند، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای تکالیف قانونی، قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی مصوب سال ۱۳۸۳ ، آئیننامه اجرایی قانون مذکور مصوب سال ۱۳۸۶ مصوبه مورخ ۹۰/۲/۲۷ شورای پول و اعتبار اقدامات لازم به منظور ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی از جمله تعاونیهای اعتبار را از سنوات گذشته در دستور کار خود قرار داده است.
در این راستا، شورای پول و اعتبار با صدور مجوز موسسه اعتباری کاسپین مشروط به انحلال تعاونیهای اعتبار فرشتگان، الزهرا، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، عام کشاورزان مازندران، حسنات، پیوند، بدر توس و امید جلین موافقت نمود. متعاقباً با توجه به انحلال تعاونیهای یادشده، مجوز فعالیت موسسه اعتباری کاسپین با سرمایه ۳.۰۰۰ میلیارد ریال در مورخ ۹۴/۱۲/۲۷ صادر شد.
مدیرعامل و اعضای هیات مدیره موسسه اعتباری کاسپین موظف شدند در راستای وظایف خود با طی مراحل حسابرسی، کارشناسی و ارزیابی لازم برای تعیین ارزش و انتقال داراییها و بدهیها و همچنین برآورد میزان مازاد یا کسری هریک از تعاونیهای منحله ۸ گانه، اقدام نمایند.
نقل و انتقال داراییها و بدهیها به معنی عدم مسئولیت تعاونیهای منحله درخصوص کسری احتمالی نخواهد بود و مسئولیت پاسخگویی به کسری احتمالی داراییهای انتقال یافته در قبال سپردههای شهروندان در هر یک از آنها، بر عهده سهامداران و مدیران تعاونیهای منحله است. بر این اساس، موسسه اعتباری کاسپین مکلف شده است نسبت به طرح دعوی علیه سهامداران و مدیران تعاونیهای مذکور که کسری دارایی دارند، در مرجع قضایی اقدام نماید.
متاسفانه به رغم تاکیدات مکرر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و اخذ تعهدنامههای لازم مبنی بر تسریع در ارزیابی و انتقال داراییها و بدهیهای تعاونیهای منحله، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره موسسه اعتباری کاسپین در انجام تکالیف و ایفای تعهدات قصور نموده و فرایند ساماندهی تعاونیهای ۸ گانه یادشده را با کندی مواجه نمودهاند که برخورد قانونی لازم با آنان به عمل خواهد آمد.
مدیران موسسه اعتباری کاسپین به دلیل وصول دستورات مغایر با رویه تعیین شده درخصوص ساماندهی تعاونیهای منحله ۸ گانه و برخلاف مفاد نامههای بانک مرکزی و تعهدنامههای مربوطه و بدون کسب نظر این بانک و براساس دستور مرجع قضایی در یکی از استان های کشور، مبنی بر نصب تابلوی موسسه اعتباری کاسپین در تمام شعب تعاونیها و تعویض دفترچههای سپردهگذاران تعاونیهای منحله به رغم عدم تکمیل فرآیند نقل و انتقال داراییها، بدهیها و تعیین کسری یا مازاد آنها اقدام نموده و عملاً موجب عدم توانایی موسسه اعتباری کاسپین در مدیریت تامین نقدینگی و پاسخگویی به سپردهگذاران تعاونیهای مذکور و اعتراض سپردهگذاران شده اند.
بر این اساس، پاسخگویی به سپردهگذاران تعاونیهای منحله ۸ گانه از سوی مدیرعامل و اعضای هیات مدیره موسسه اعتباری کاسپین پس از انجام فرایند نقل و انتقال داراییها و بدهیها و با مسئولیت مستقیم سهامداران و مدیران تعاونیهای منحله درخصوص جبران کسری داراییها، امکانپذیر خواهد بود. در این رابطه هماهنگیهای لازم با دادسرای جرایم پولی و بانکی با هدف تقویم داراییها و رسیدگی به نحوه چگونگی پرداخت سپردهها صورت گرفته و متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر مسئولیت سهامداران و هیات مدیره تعاونیهای غیرمجاز منحله ۸ گانه مذکور، به استناد مجوز فعالیت موسسه اعتباری کاسپین، اقدامات لازم را از طریق این موسسه به منظور صیانت از دارایی تعاونیهای موصوف و مدیریت انتقال دارایی و بدهی تعاونیها و مشخص کردن میزان مازاد یا کسری دارایی هر یک از آنها را اعمال و مراتب را به مرجع محترم قضایی اعلام خواهد نمود تا متعاقباً حسب تصمیم مرجع مذکور از محل داراییهای تقویم شده، نسبت به پرداخت سپرده سپردهگذاران تعاونیهای مذکور توسط موسسه کاسپین اقدام شود.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از برنامه ریزی افزایش تولید در سال جاری و رشد 54% نسبت به سال گذشته، همچنین رشد37% نسبت به سال 93 خبر داد و گفت: این روند رشد در سال 96 ادامه خواهد داشت و برنامه ریزی های لازم در این خصوص انجام شده است.
به گزارش افکارنیوز، دکتر مهدی جمالی در جریان برگزاری نشست آموزشی روسای شرکت سایپا افزود: به طور متوسط نسبت به سال های گذشته و حتی سال های اوج سودآوری سایپا ، سرمایه گذاری در توسعه محصول بیش از سه برابر شده است.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از هدف گذاری تولید سالیانه یک خودرو جدید در آینده خبر داد و گفت: مدیریت ارشد گروه سایپا به صورت روزانه و هفتگی در جریان برنامه توسعه محصول قرار دارد و در این زمینه هیچ گونه وقفه ای نخواهیم داشت.
وی در ادامه با اشاره به اجرای برنامه اصلاح ساختار سرمایه در گروه سایپا که برای نخستین بار در تاریخ صنعت خودروسازی ایران صورت گرفته، افزود: با اجرای این برنامه بی سابقه، گروه سایپا بزرگ ترین تامین مالی در بخش خصوصی را در تاریخ بورس ایران با رقمی معادل حدود 500 میلیارد تومان انجام داده که بیانگر اجرای موفقیت آمیز این طرح بوده است.
جمالی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به انجام مذاکرات خارجی با شرکت های بین المللی برای سرمایه گذاری، انتقال فناوری و تولید مشترک خودرو با گروه خودروسازی سایپا تصریح کرد: مذاکرات اخیر با کمپانی سیتروئن در روندی افتخارآمیز صورت گرفت و ما با مطالعه فرصت ها و تهدیدهای همکاری های گذشته با شرکت های خارجی وارد این مذاکرات شدیم.
وی با بیان این مطلب که مجموعه نیروی انسانی شاغل در سازمان توانسته با همراهی و همکاری در برنامه ها زمینه دستیابی به این موفقیت را فراهم کند، تصریح کرد: انجام وظایف سازمانی به عنوان راهکار اولیه ارتقا مجموعه، در دستور کار تمامی کارکنان قرار گرفت و همه توانستند به خوبی این ماموریت را به اجرا درآورند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا همچنین به برنامه ریزی بلندپروازانه گروه سایپا در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: این برنامه در بدو امر برای هیچ یک از کارشناسان قابل باور و پذیرش نبود اما ما توانستیم با استفاده از تمامی ظرفیت های داخلی و امکانات و تلاش خود نه تنها اهداف این برنامه را محقق کنیم حتی از آن نیز فراتر رویم.
دکتر جمالی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این مطلب که مسئولیت پذیری در زمینه تمامی اقدامات و رویه های گروه خودروسازی سایپا از جمله شاخصه های مدیریت ارشد مجموعه است، تاکید کرد: مدیریت ارشد گروه سایپا پاسخ گویی در کلیه مسائل و رویه ها را به عنوان بخش تفکیک ناپذیر فعالیت خود در دستور کار دارد.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا خاطرنشان کرد: در تمام این مدت با تکیه بر نیروهای داخلی و منابع درون سازمانی توانستیم از تنگناها و مشکلات عبور کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود همدلی فراوان در سطح کارکنان گروه سایپا اظهارکرد: هر تصمیمی که با هدف احیای سازمان و دستیابی به موفقیت های آینده اتخاذ شود یقینا مجموعه نیروی انسانی در کنار مدیریت ارشد خواهند بود.
دکتر جمالی تصریح کرد: همزمان با اجرای طرح اتوخدمت از سال گذشته، تعداد بسیار زیادی از همکاران گروه سایپا با سرمایه گذاری خود به موفقیت این طرح کمک کردند که بیانگر وجود علاقه سازمانی به آینده گروه خودروسازی سایپا در میان کارکنان است.
وی افزود: مدیریت ارشد گروه سایپا به صورت مستقیم با بسیاری از کارکنان سازمان در بخش های مختلف سازمان ارتباط نزدیک و تنگاتنگ دارد و اطلاع از دیدگاه ها و نظرات آن ها بیانگر وجود هماهنگی و اتفاق نظر در سطح سازمان است.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا این مجموعه را به عنوان یکی از سرمایه های اقتصادی بزرگ کشور دانست و گفت: چندین نسل برای موفقیت و حرکت گروه خودروسازی سایپا به سمت آینده تلاش کرده اند و ما امروز باید قدردان این زحمات و ادامه دهنده آن باشیم.
وی با اشاره به وجود اهداف بزرگ برای آینده سایپا افزود: خوشبختانه اهداف نیروی انسانی شاغل در گروه سایپا در یک مسیر و جهت قرار گرفته و اولویت همگانی، دستیابی به جایگاه های رفیع داخلی و خارجی است.
دکتر جمالی در خاتمه گفت: همدلی و همراهی را در گروه سایپا تا رسیدن به اهداف والای سازمانی ادامه خواهیم داد.
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 17:2 |
بازدید : 565 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
تسنیم گزارش میدهد
تسهیلات ۱۶ هزار میلیاردی در حال اتمام/دست ۶۶درصد تولیدکنندهها به وام دولت نرسید+جدول
شناسه خبر: 1312938 سرویس: اقتصادی
۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۶
آمارها از جزئیات پرداخت تسهیلات ۱۶ هزار میلیاردی به واحدهای تولیدی نشان می دهد تا بهمن ماه امسال فقط ۳۴ درصد ثبت نامی ها موفق به دریافت تسهیلات شده اند، در حالی که فقط ۲ هزار میلیارد تومان از این تسهیلات باقی مانده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس جدیدترین آمار از تأمین مالی بنگاه های تولیدی کوچک و متوسط و طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد در قالب تسهیلات 16 هزار میلیاردی تا اول بهمن ماه امسال از میان 59 هزار واحد تولیدی ثبت نام کننده فقط 20 هزار 443 واحد امکان دریافت این تسهیلات به میزان 14 هزار میلیارد تومان را پیدا کرده اند.
مطابق این گزارش با یک حساب سر انگشتی هر یک از واحدهای تولیدی به طور میانگین موفق به دریافت حدود 700 میلیون تومان تسهیلات از دولت شدند.
*جزئیات پرداخت تسهیلات 16 هزار میلیاردی به واحدهای تولیدی تا اول بهمن ماه سال جاری به شرح زیر است:
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از راه اندازی ۵ باجه جدید ارائه خدمات امور سهامداری در دفاتر پیشخوان دولت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمدرضا محسنی با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم شرکت سپرده گذاری مرکزی در سال ۹۵ افزایش ارائه خدمات الکترونیکی به ذینفعان بازار سرمایه است، افزود : با راه اندازی ۵ باجه جدید (۴ باجه در تهران و یک باجه در بهشهر)، تعداد دفاتر پیشخوان دولت ارائه دهنده خدمات امور سهامداری به رقم ۶۳ دفتر رسید.
وی اظهار داشت: شرکت سپرده گذاری مرکزی برای ارائه خدمات مطلوب به سهامداران، آذرماه سال ۹۱ با انعقاد تفاهم نامه ای با کانون دفاتر پیشخوان خدمات دولت، مقدمات اجرای این طرح را فراهم کرد.
محسنی افزود: در فاز نخست این طرح، سه دفتر پیشخوان شهر تهران در اواخر سال ۹۱ به ارائه خدمات سهامداری شامل اصلاح مشخصات، مفقودی، چاپ مجدد گواهی نامه، امور قهری (انتقال سهام متوفی به وارث)، صدور شناسه کاربری اینترنتی برای سیستم وضعیت دارایی و ... پرداختند.
وی اضافه کرد: در فاز دوم این طرح که در سال ۹۲ به اجرا درآمد، دفاتر پیشخوان ارائه خدمات امور سهامداری وارد شهرهای بزرگ کشور (مشهد، تبریز و اصفهان) شد.
مدیرعامل سمات گفت: مهم ترین بخش این پروژه در فاز سوم اجرا شد به طوریکه تا پایان دی ماه امسال، ۶۳ باجه پیشخوان در مراکز استان ها راه اندازی شده است و این موضوع نقش بسزایی در تسهیل ارائه خدمات به سرمایه گذاران و کاهش هزینه آنان دارد.
محسنی تاکید کرد: در فاز چهارم این طرح بزرگ نیز باجه های پیشخوان خدمات سهامداری در شهرهای مهم راه اندازی می شود تا این گونه خدمات در اقصی نقاط کشور گسترش یابد
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 16:36 |
بازدید : 600 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
نوبخت وعده داد:
دولت اجازه ورشکستگی شرکت ماشین سازی«هپکو»را نمی دهد
اراک- معاون رئیس جمهوری کارخانه «هپکو» را نمادصنعت موفق و پویا در زمینه تولید ماشین آلات راه سازی در ایران و خاورمیانه دانست و گفت: دولت به هیچ عنوان اجازه ورشکستگی و نابودی این کارخانه را نخواهد داد.
اراک- به گزارش قدس آنلاین محمد باقر نوبخت روز دوشنبه در حاشیه بازدید از کارخانه هپکو اراک افزود: سازمان برنامه و بودجه تا فعال سازی کامل کارخانه هپکو در کنار کارگران و کارکنان این کارخانه ایستاده است و به کارکنان این قول را می دهد که تا پایان سال جاری بخش عمده مشکلات این کارخانه برطرف و به چرخه تولید بازگردد.
وی بیان کرد: دولت تدبیر و امید عامل بسیاری از نارسایی ها و تنگناهایی مختلف کنونی، در کشور نیست اما از هیچ تلاشی برای رفع این تنگناها دریغ نخواهد کرد.
وی ادامه داد: بازگرداندن مجدد این واحد تولیدی به چرخه صنعت و اقتصاد کشور وظیفه همگان است و تحت هر شرایطی باید بالندگی اقتصادی در این واحد تولیدی و صنعتی دوباره مهیا شود.
معاون رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: به عنوان سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه به استانداری استان مرکزی ماموریت رفع تنگناهای اقتصادی این واحد تولید را ابلاغ می کنم و انتظار می رود فهرستی از مشکلات و نارسایی های هپکو با فوریت به دولت اعلام شود.
هپکو روی خط اعتراض
به گزارش قدس آنلاین شرکت هپکو که کار مونتاژ ماشین آلات راه سازی را به عهده دارد از سال ۵۱ در اراک مشغول به کار است و بنا بر گفته کارگران تغییر مالکیت این شرکت از دولتی به بخش خصوصی سرمنشاء گرفتاری ها یی است که تاکنون به تجمعات و اعتراضات متعدد ختم شده است.
به گزارش قدس آنلاین، این نخستین باری نیست که کارگران هپکو دست به اعتراض می زنند زیرا در سال ۹۴ نیز در اعتراض به شش ماه تأخیر ساختمان مرکزی استانداری شاهد تجمع بسیاری از افراد این کارخانه بود.
۱۸ دی امسال نیز گروهی از کارگران این شرکت که بیش از ۵ ماه از حقوق محروم بودند در میدان مرکزی اراک تجمع کردند.
بنا بر گفته کارگران مشکلات این کارخانه از سال ۸۶ شروع شد که بخش خصوصی مدیریت این کارخانه را به دست گرفت.
هپکو بلاتکلیف است
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس در آخرین تجمع این کارگران بیانیه ای صادر کرد و در آن یادآور شد: شرکت هپکو چندین سال است به لحاظ مالکیتی بلاتکلیف مانده و کارگران این شرکت نمی دانند طرف حساب آن ها برای پیگیری مطالبات و حقوق شان چه کسی است.
به گفته علی اکبرکریمی، مالک این شرکت علاوه بر اینکه حقوق کارگران را پرداخت نکرده، بدهی خود را بابت خرید شرکت هپکو ۱۰ سال است تسویه نکرده است.
کریمی تاکید کرده بود: مدیریت شرکت هپکو مبتنی بر اصول سازمان خصوصی نیست.
وی همچنین در این بیانیه خواستار واکنش سازمان خصوصی سازی نسبت به اقدامات غیرقانونی مالک این شرکت شده بود.
هر چند که به نظر می رسد خط و نشان این نماینده مجلس برای مدیرعامل شرکت هپکو و سازمان خصوصی سازی به جایی نرسیده و شاید از همین رو کارگران این شرکت هر چند وقت یک بار در مقابل استانداری گرد می آیند تا مشکلات خود را پیگیری کنند.
گرچه مسئولین وزارت راه و شهرسازی یک بار در میانه مذاکرات از واگذاری امتیاز ساخت قطعات هواپیما به ایران از سوی بویینگ و ایرباس در متن پیشنویس قراردادها خبردادهاند، اما پس از انعقاد قراردادهای نهایی در این خصوص شفاف سازی لازم صورت نگرفته و افکار عمومی به خصوص فعالین حوزه صنعت هوا و فضای کشور در این زمینه سئولاتی دارند که لازم است به آن پاسخ داده شود.
به گزارش مشرق، خرید هواپیمای نو برای ناوگان هوایی کشور اقدامی قابل تحسین است و میتواند مزایای زیادی برای کشور به همراه داشته باشد. با اینحال در مورد قراردادهای منعقد شده ابهاماتی وجود دارد که لازم است مسئولین وزارت راه درخصوص آنها شفاف سازی نمایند.
در یادداشتهای قبلی به ضرورت شفاف سازی درخصوص «ارائه توجیه فنی و اقتصادی این قراردادها»، «جزئیات تأمین مالی آنها» و «تدابیر اندیشیده برای پوشش ریسکهای احتمالی» پرداخته شد. در این یادداشت به یکی دیگر از ابهامات این قراردادها پرداخته میشود:
۵- میزان داخلی سازی دانش فنی و بهره گیری از نیروی کار ایرانی چقدر است؟
چنانچه در یادداشت قبل اشاره شد، درحال حاضر پیدا کردن تقاضا برای تولیدکنندگان هواپیما بسیار حائز اهمیت است و هردو شرکت ایرباس و بوئینگ نیز با کمبود تقاضا مواجه هستند؛ به طوریکه مسئولان مختلف این شرکتها بعد از انعقاد قرارداد با ایران در مصاحبههای متعددی از مزایای قرارداد فروش هواپیما به ایران سخن گفتهاند.
نفع دو طرف معامله از یک قرارداد اقتصادی امری بدیهی است و انتظار نمیرود ایران با کشورهای خارجی قراردادی منعقد نماید که سودی به طرفهای مقابل نرسد. اما مسئله مهمی که در مورد قراردادهای خرید هواپیما مورد دغدغه فعالان صنعت هوایی کشور است، امتیازاتی است که ایران میتواند در کنار انعقاد این قراردادها از طرفهای مقابل دریافت نماید.
یکی از مهمترین این امتیازات، سطح داخلی سازی تولید و تعمیر و نگهداری این هواپیماهای نو است. فعالان صنعت هوایی کشور معتقدند بیتوجهی به ظرفیتها و تواناییهای ایران در این قراردادها، امتیازات بزرگی را از صنعت هوایی ایران می گیرد؛ به اعتقاد دستاندرکاران صنعت هوایی کشور، در حال حاضر صنعت هوا و فضای ایران در منطقه حرفی برای گفتن دارد و با دریافت امتیاز ساخت و تعمیر قطعات میتواند به هاب منطقه در این زمینه تبدیل شود.
طبق گفته وزیر دفاع کشور، ایران در تولید بالگرد دانش فنی مناسبی دارد و به دنبال تولید تجاری بالگرد است. از طرف دیگر در زمینه تولید هواپیماهای مسافربری نیز اقداماتی انجام شده و یک مدل آن نیز تولید شده که مشکلات آن در حال برطرف شدن است.[۱] بنابراین بستر انتقال دانش فنی تولید هواپیما به ایران در این قراردادها فراهم است و لازم است به این مسئله نیز توجه گردد.
در واقع وجود شرایطی همچون «خرید ۸۰ تا ۱۰۰ دستگاه هواپیما به صورت یکجا از یک شرکت»، «زمان بلندمدت ۱۰ ساله تحویل هواپیماها»، «وجود دانش فنی قابل قبول در ایران»، «حاکم بودن شرایط رکودی در بازار هواپیما» و «وجود تولیدکنندگان متعدد در بازار» این امکان را فراهم میکند که ایران در این قراردادها قدرت چانه زنی بالایی در گرفتن امتیازاتی از قبیل «لزوم داخلی سازی بخشی از قطعات»، «انتقال بخشی از دانش فنی تولید»، «تعمیر و نگهداری در داخل» و دیگر شرایط مشابه به طرف مقابل داشته باشد.
گرچه مسئولین وزارت راه و شهرسازی یک بار در میانه مذاکرات از واگذاری امتیاز ساخت قطعات هواپیما به ایران از سوی بویینگ و ایرباس در متن پیشنویس قراردادها خبردادهاند[۲]، اما پس از انعقاد قراردادهای نهایی در این خصوص شفاف سازی لازم صورت نگرفته و افکار عمومی به خصوص فعالین حوزه صنعت هوا و فضای کشور در این زمینه سئولاتی دارند که لازم است به آن پاسخ داده شود.
در پایان لازم به ذکر است که در این سلسله یادداشتها، به مسائلی پرداخته شد که رفع و شفاف سازی در خصوص آنها میتواند شیرینی خرید هواپیمای نو و نوسازی ناوگان هوایی کشور را بیشتر نماید.
شفافیت یکی از ارکان اصلی اقتصادهای دنیاست و دولتها خود را متعهد به شفاف سازی فعالیتهای خود برای عموم مردم میدانند؛ تا جایی که میتوان گفت شفاف سازی وظیفه اصلی دولت در اداره جامعه است. شفاف سازی میتواند موجب بالا رفتن تعهد عموم مردم به کشور گردد و از بروز بسیاری از سوءتفاهمات جلوگیری نماید و از قدیم گفتهاند «آن را که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است.»
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 16:17 |
بازدید : 541 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
گاز ایران فردا به مرز عراق می رسد
بخش اعظمی از خط لوله سراسری ششم انتقال گاز فردا با حضور وزیر نفت به بهره برداری می رسد که نقش بسیار مهمی در پایداری گاز غرب کشور و به خصوص صادرات گاز به عراق از مسیر نفتشهر- بغداد خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بخشی از خط لوله ششم سراسری انتقال گاز حدفاصل سنندج، دهگلان، بیستون، کرمانشاه، نفتشهر به طول بیش از 270 کیلومتر فردا با حضور وزیر نفت به بهره برداری رسمی می رسد.
این پروژه قرار بود هفته پیش با حضور وزیر نفت به بهره برداری برسد اما گسترش تبعات حادثه پلاسکو مانع از سفر وزیر نفت و برگزاری این مراسم افتتاحیه شد. «حمید رضا عراقی» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در خصوص بهره برداری از این پروژه به تسنیم گفت: "با بهره برداری از این بخش از خط لوله ششم سراسری، ایران گاز صادراتی به عراق را تا مرزهای این کشور می رساند و آمادگی کامل برای آغاز صادرات گاز به عراق خواهیم داشت اما هنوز مسائل مالی در خصوص خرید گاز از ایران حل نشده و مسئولان عراقی اعلام کرده اند که مشکلات مالی را برای خرید گاز از ایران حل می کنند."
این بخش از خط لوله سراسری ششم انتقال گاز که با بودجهای بالغ بر 600 میلیارد تومان ساخته و آماده بهرهبرداری شده، نقش بسیار مهمی در پایداری گاز غرب کشور و به خصوص صادرات گاز به عراق از مسیر نفتشهر- بغداد خواهد داشت.
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 16:11 |
بازدید : 544 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
اظهارنظر خودرویی زنگنه: تولید وانت نیسان بنزینی متوقف شود
وزیر نفت از رضایت تولیدکنندگان از نفت ۵۵ تا ۶۰ دلاری خبر داد و گفت: پس از پایان زمان اجرای برنامه توافق کاهش تولید اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت که از یکم ژانویه به مدت ۶ ماه آغاز شده است، درباره لزوم تمدید یا ادامه آن بحث و مذاکره میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «بیژن زنگنه» وزیر نفت در حاشیه مراسم امضا و مبادله قرارداد جایگزینی تاکسیهای فرسوده با تاکسیهای پایه گازسوز/هیبریدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بازار نفت به سمت برقراری تعادل میان عرضه و تقاضای نفت میرود و هیچگاه این بحث مطرح نبوده است که یک مرتبه این اتفاق رخ دهد.
این عضو کابینه دوت در پاسخ به اینکه "آیا روند افزایشی قیمتهای جهانی نفت خام ادامه می یابد"، گفت: نمی توان گفت روند افزایشی قیمت نفت ادامه می یابد و کسی هم چنین برآوردی نکرده است، اما بیشتر برآوردها این است که قیمت نفت در محدوده ٥٥ دلار برای هر بشکه تثبیت می شود، اما این ارقام پیش بینی است و احتمال می رود شرایط دیگری رخ دهد.
وی در پاسخ به اینکه "قیمت نفت 70 دلاری با توجه به بهبود شرایط برای بازگشت شیل اویل به بازار تهدیدی برای اعضای اوپک به شمار می آید یا خیر"، اذعان داشت: در بحثها کسی به دنبال نفت 70 دلاری نبوده است، اگر قیمتها به 70 دلار برای هر بشکه برسد به طور حتم پس از مدتی با افزایش تولید نفت خام و نبود توازن میان عرضه و تقاضا روبهرو میشویم و این سبب کاهش قیمتها می شود.
وزیر نفت در پاسخ به اینکه "آیا فکر می کنید نفت 60 دلاری در شرایط کنونی عادلانه است؟"، گفت: عدالت درباره این موضع یک امر نسبی بوده و نمیتوان گفت عدالت به معنای مطلق است، اما به هر حال تولیدکنندگان از نفت در بازه 55 تا 60 دلار راضی هستند.
وی افزود: پس از پایان زمان اجرای برنامه توافق کاهش تولید اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که از یکم ژانویه به مدت 6 ماه آغاز شده است، در باره لزوم تمدید یا ادامه آن بحث و مذاکره میشود.
زنگنه همچنین تولید کنونی نفت خام ایران را سه میلیون و 900 هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: اعضای اوپک هم اکنون اجرای برنامه کاهش تولید نفت خام که در نشست 30 نوامبر اعضای اوپک در وین بر سر آن به توافق رسیدند را آغاز کرده اند.
وی درباره زمان برگزاری مناقصه میدانهای نفتی، گفت: کارهای مناقصه در حال انجام و فهرست شرکتها اعلام شده است ابتدا مناقصه به صورت محدود برگزار خواهد شد و از چند شرکت دعوت میشود در این مناقصهها شرکت کند.
وزیر نفت همچنین در باره تصمیم وزارت نفت برای واردات گاز از ترکمنستان، ادامه داد: این مسئله مربوط به شرکت ملی گاز ایران است.
زنگنه در باره پیشنهاد هندیها برای توسعه میدان فرزاد بی، گفت: پیشنهاد هندیها مورد قبول واقع نشده است و نامهای نوشته شده است که آنها باید برای تصحیح آن بیایند، در موازات این پیشنهاد، روش دیگری را دنبال میکنیم، اما هندیها زمان زیادی ندارند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه "چه مبلغی از درآمدهای هدفمندی یارانهها نصیب وزارت نفت میشود؟"، گفت: کسی به وزارت نفت پولی نمی پردازد، همه از ما می گیرند.
این عضو کابینه دولت در باره امضای قرارداد جایگزینی تاکسیهای فرسوده با تاکسیهای پایه گازسوز گفت: امروز یک قرارداد میان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور برای عملیاتی کردن فاز نخست طرح «جایگزینی 140 هزار تاکسی فرسوده با تاکسی پایه گازسوز با پیمایش بالا» امضا شد.
وزیر نفت با بیان این که طرح جایگزینی 140 هزار تاکسی فرسوده با تاکسی پایه گازسوز با پیمایش بالا به تصویب شورای اقتصاد رسیده و طرح آن توجیه شده است، گفت: قرار است 140 هزار تاکسی و ون فرسوده با تاکسی و ونهای ساخت داخل با پیمایش بالا و پایه گاز سوز جایگزین شود.
زنگنه ادامه داد: هدف دولت از طرح یادشده این بوده است که از محل صرفه جویی در مصرف سوخت حدود 640 میلیون دلار به صاحبان تاکسیهای فرسوده یارانه دهد که آنان برای تعویض تاکسی خود تشویق شوند.
وی افزود: قرارداد امروز میان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور برای 10 هزار تاکسی است و فکر می کنم به سرعت توسعه خواهد یافت، این فرآیند برای هماهنگی بیشتر میان ذینفعان تا اندازه به طول انجامید.
وزیر نفت تصریح کرد: هفته گذشته هم در حضور وزیر محترم راه و شهرسازی قراردادی برای اجرای طرح نوسازی 65 هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده امضا شد.
زنگنه ادامه داد: پیشتر هم قراردادی 7.5 میلیارد دلاری با شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به منظور توسعه ناوگان ریلی و کاهش حمل مسافر و بار از جاده و انتقال آن به ناوگان ریلی کشور قراردادی امضا شد، قرار است هر اندازه بار و مسافر از جاده به راه آهن انتقال یابد وزارت نفت از محل صرفه جویی سوخت به ازای هر یک تن کلیومتر یا نفر کیلومتر مبلغی پرداخت می کند.
وی در باره امضای توسعه قرارداد ناوگان ریلی گفت: پس از انجام صرفه جویی پرداخت انجام می شود، هم اکنون آنها برای ساخت واگن قراردادهایی امضا کرده اند و در حال رفع و اصلاحات خطوط ریلی هستند، زمانی که ظرفیت جدید برای حمل بار و مسافر فراهم شد، شرکت راه آهن صورت وضعیت نهایی را تحویل می دهد و ما نسبت به پرداخت اقدام می کنیم.
وزیر نفت ادامه داد: پس از تایید صورت وضعیت، پرداختها آغاز میشود، ما برای آنها ضمانت نامه به بانکها می دهیم، به این معنا که اگر این اقدامها انجام شد ما ضامن هستیم که پول را باز پرداخت را انجام دهیم.
زنگنه در خصوص کمک به توسعه خطوط مترو با هدف صرفه جویی در مصرف سوخت، گفت: در باره مترو طرحی به تقدیم شورای اقتصاد کرده ایم که باید در این شورا تصویب شود، در شورای اقتصاد طرحهایی با شهرداری وجود دارد که باید موانع پیش روی آن حل شود و نظر کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد را جلب کند.
وی افزود: از نظر وزارت نفت، مترو جزو اولویتهای تهران و شهرهای بزرگ است که دولت از مسیر ماده 12 قانون رفع موانع تولید میتواند بخشی از هزینهها را از محل صرفهجویی مصرف سوخت شهرهای بزرگ تامین کند.
وزیر نفت با بیان اینکه "ما معتقدیم که خودروهای نیسان وانت دیگر نباید ساخته شود و تعدادی که اکنون فعال هستند نیز باید ساماندهی شود"، گفت: ما اعتقاد داریم تولید خودروهای نیسان وانت بنزینی باید متوقف شود و خودروی دیگری جایگزین آن شود یا در کوتاه مدت برای آنها از موتورهای دیزلی که دارای مصرف کمتر و راندمان بالاتری هستند، استفاده کرد.
بانک مرکزی طبق قوانین و مصوبات رسمی کشور، از ابزارهای لازم نظارتی بر بانک ها برخوردار است اما استفاده از این ابزارها توسط این نهاد حاکمیتی در مدیریت بانک ها، با چالش های جدی مواجه است.
به گزارش مشرق، در قوانین ویژه بانکی، سه رده نظارت برای بانک مرکزی در نظر گرفته شده است:
۱- نظارت در مرحله قبل از اعطای مجوز که در این مرحله طبق ماده ۹۶ قانون برنامه پنجم توسعه، ایجاد و ثبت هر نوع نهاد پولی اعتباری از قبیل بانک، موسسات اعتباری غیربانکی، تعاونیهای اعتباری و صندوقهای قرضالحسنه و … همگی منوط به اخذ مجوز از بانک مرکزی میباشد.
۲- نظارت در مرحله تاسیس بانک که به تصویب اساسنامه و ایجاد یا تعطیلی شعب بانکی در شورای پول و اعتبار اشاره دارد.
۳- نظارت در مرحله فعالیت بانک که همانطور که از نام آن پیداست، به مجموعه قوانین و مقرراتی اشاره دارد که بر فعالیت و اقدامهای بانکی در طول حیات خود نظارت میکند.
دو مرحله اول، بخش ناچیزی از اقدامات نظارتی بانک مرکزی به شمار میآید و در عوض مرحله سوم از گستردگی بالایی برخوردار است. تعیین نسبتهای مالی و رصد آن برای حفظ در یک بازه مشخص، محدود کردن فعالیتهای بانکها در حوزههای ملکداری و بنگاهداری، تعیین نرخ سود تسهیلات و سپرده، تعیین کارمزدهای بانکی، هدایت تسهیلات بانکی به جانب حوزههای مد نظر سیاستگذار و همینطور محدود کردن بانکها به انجام یک یا چند نوع از فعالیتهای مربوط، اقلام متعدد نظارتی را تشکیل میدهند که در این مرحله، بانک مرکزی متولی انجام آنها است.
قانون پولی و بانکی، به منظور اعمال موثر نظارت بانک مرکزی بر موارد فوق (موارد مرحله سوم)، سه نوع مجازات انتظامی شامل تذکر کتبی، پرداخت مبلغی وجه در ایام تخلف و ممنوع ساختن بانک متخلف از انجام برخی امور را در نظر گرفته است.
همچنین در دو قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی و رفع موانع تولید، تمهیداتی برای نظارت موثر بانک مرکزی در مرحله سوم اندیشیده شده است. در ماده ۲ و در تبصره ۱ قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی، اختیار تعلیق مجوز موسسات متخلف به این نهاد داده شده است و در قانون رفع موانع تولید، بهرهگیری از ابزار مالیات بر عایدی ملک و همچنین مالیات بر سود بانکها از محل فعالیتهای شرکتداری، به منظور کاهش فعالیتهای بانکها در حوزه ملکداری و بنگاهداری تدبیر شده است.[۱]
در آییننامه تاسیس و اداره موسسات اعتباری غیر دولتی مصوب هیات وزیران در سال ۱۳۹۳ نیز، ابزارهای نظارتی زیر به چشم میخورد:
۱- تسلیم تقاضای انحلال موسسات هنگامی که نسبت کفایت سرمایه از ۵۰ درصد میزان مقرر شورای پول و اعتبار کمتر باشد و برای موسسه امکان افزایش سرمایه فراهم نباشد.
۲- سلب صلاحیت حرفهای هیات مدیره و مدیرعامل موسساتی که عدول از قوانین و مقررات بانکی نمایند.
۳- لغو اجازهنامه تاسیس موسسات بانکی- اعتباری در چارچوب مقررات شورای پول و اعتبار.
مضاف بر این موارد، طبق ماده ۳۷ قانون پولی بانکی اجازه تدوین آییننامههای نظارتی به موجب این قانون به بانک مرکزی داده شده است که نوعی آزادی عمل به این نهاد برای طراحی ابزارهای مناسب و کارآمد میباشد.
همانگونه که دیده میشود بانک مرکزی، از ابزارهای نسبتا مناسب نظارتی برخوردار است. باید دید که این نهاد، در استفاده از این ابزارها چه کارنامهای داشته است.
بر همین اساس، در مطلب بعدی، میزان استفاده و همچنین غفلت بانک مرکزی از ابزارهای مزبور مورد بررسی واقع میشود.
پینوشت:
[۱] در ماده ۱۷ این قانون، در قسمتهای ب و ج، این مورد آمده است. این نرخ برای سال ۹۵، در حدود ۲۸ درصد و پس از آن هر سال ۳ واحد درصد به نرخ فوق اضافه میشود.
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 16:9 |
بازدید : 553 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
سرپرست معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت:
ارز دولتی دوباره به وادرات گوشت قرمز برگشت
سرپرست معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده دولت، مقرر شد بهای گوشت قرمز به نرخ سال گذشته برگردد که برای این کار علاوه کاهش تعرفه گوشت گوسفند به ۵ درصد ، ارز آن نیز از ارز متقاضی به ارز مبادله ای تغییر کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، یداله صادقی روز دوشنبه در نشست رییس اتاق اصناف ایران با روسای اتاق اصناف مراکز استان ها که در تهران برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده دولت، مقرر شد بهای گوشت قرمز به قیمت سال گذشته برگردد که در این زمینه علاوه بر تعرفه کاهش تعرفه گوشت گوسفند به 5 درصد ، ارز آن نیز از ارز متقاضی به ارز مبادله ای تغییر کرد.
وی افزود: در خصوص قیمت برنج خارجی که واردات و ترخیص آن از گمرکات ممنوع بود و تعرفه آن به 40 درصد رسیده بود، اکنون به 26 درصد کاهش یافته ضمن اینکه ارز آن نیز به ارز مبادله تغییر کرده است.این اقدام باعث شده تا اکنون برخی شرکت ها ، قیمت هر کیلوگرم برنج درجه یک وارداتی را برای مصرف کننده 3850 تومان برای فروش اعلام کرده اند.
صادقی با بیان اینکه در حال حاضر برای پایان سال هیچ گونه کمبود کالا وجود ندارد، تصریح کرد: برنج و شکر به اندازه کافی برای ایام پایان سال تامین شده و کمبودی وجود ندارد و تامین این کالاها تضمین شده است.
این مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد تامین میوه در بازار اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار با وزارت جهاد کشاورزی برای تامین میوه برنامه ریزی های لازم را انجام داده و اجازه واردات موز با تعرفه 15 درصد به کشور صادر شده است . همچنین اکنون به ازای صادرات یک کیلوگرم سیب برای واردات موز تعرفه آن به 5 درصد کاهش یافته است اما اگر سیب صادر نشود، تعرفه همان 15 درصد است.
وی همچنین در خصوص وضعیت پرتقال و نارنگی در بازار افزود: دولت به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف کرده است که در خصوص تامین پرتقال و نارنگی پاسخگوی بازار باشد و یا به شرکت ها اجازه ورود این میوه ها را بدهد .
صادقی همچنین از کاهش تعرفه حبوبات از 30 درصد به 5 درصد خبر داد و اظهار کرد: این اقدام باعث می شده تا قیمت این اقلام در بازار پایان سال روند نزولی طی کند و نسبت به قبل کاهش یابد.
وی همچنین درباره اعلام حضور اصناف در بازار پایان سال تاکید کرد: برای تامین نیاز بازار پایان سال نیاز به حضور اصناف داریم و اصناف باید در قالب برنامه های مختلف از جمله فروش فوق العاده و یا فروشگاههای زنجیره ای حضور داشته باشند.
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 15:56 |
بازدید : 573 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
همزمان بادهه فجر 25 طرح در رامسر افتتاح می شود
نوشهر - ایرنا - سرپرست فرمانداری شهرستان رامسر اعلام کرد : همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر 25 طرح عمرانی و خدماتی در این شهرستان به بهره برداری می رسد.
محمد آزاد روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر افزود : برای آماده سازی این تعداد طرح ها در رامسر 5 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است. وی گفت : آسفالت و بهسازی راه های روستایی ، آب رسانی و اصلاح شبکه های توزیع آب روستایی ، اجرای طرح های عمرانی با همکاری دهیاری ومردم از جمله طرح های قابل افتتاح در دهه فجر است. وی افزود : همچنین با اعتباری بالغ بر 31 میلیارد تومان تعدادی از طرح های عمرانی این شهرستان شامل گازرسانی به 19 روستا ، اصلاح شبکه های آب و فاضلای شهری و روستایی و ارتقای شبکه موبایل در دست اجرا است. سرپرست فرمانداری رامسر با تاکید بر این نکته که بیشتر طرح های این شهرستان در روستاها قرار دارد ، افزود : دولت تدبیر وامید توجه ویژه ای به نقاط محروم خصوصا توسعه روستاها دارد و اجرای طرحها در روستاها در راستای سیاستهای دولت اجرایی می شود. وی با اشاره به عملکرد دولت تدبیر و امید در سه سال گذشته گفت : دولت یازدهم در این مدت توانسته در بخش های داخلی و خارجی موفقیت های خوبی کسب کند که به نتیجه رساندن برجام و کاهش تورم و رونق تولید از جمله آنها است. سرپرست فرمانداری رامسر خاطر نشان کرد : کارهایی در این مدت از سوی دولت تدبیر و امید انجام شده که باید صادقانه برای مردم اطلاع رسانی شود. وی همچنین دهه فجر را فرصتی مناسب برای بازخوانی انقلاب اسلامی برای نسل جوان دانست و گفت : سخنرانان باید در برنامه های مختلف دهه فجر دستاوردهای انقلاب اسلامی را برای نسل جوان بازگو کنند. آزاد همچنین با بیان اینکه انقلاب اسلامی متعلق به همه مردم ایران است از همه اقشار مختلف خواست تا در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن شرکت کنند. شهرستان 70 هزار نفری رامسر در غرب استان مازندران قرار دارد. خبرنگار : عباس احمدی ماچیانی **انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 15:54 |
بازدید : 557 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی:
ممنوعیت واردات خودرو بدون نمایندگی ابلاغیه دولت است
مدیرکل نظارت برکالاهای فلزی سازمان حمایت گفت: معاون اول رییس جمهور شرط ثبت سفارش خودرو و سایر کالاهای بادوام را به تشخیص وزارت صنعت منوط به داشتن نمایندگی مجاز و خدمات پس از فروش دانسته و اعلام کرده واردات آنها در اسرع وقت ممنوع شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان حمایت توضیحاتی در ارتباطات با اظهارات نایب رییس انجمن واردکنندگان خودرو درباره خبر «تعمیم بخشنامه جهانگیری به خودرو خلق الساعه و غلط است/نامه نگاری برای لغو مصوبه محدودسازی واردات خودرو» توسط مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی این سازمان به شرح زیر ارائه داد:
« ماده 6 ابلاغیه شماره 125612/53887 مورخ 12/10/1395 معاون اول محترم رییس جمهور به صراحت شرط ثبت سفارش خودرو و سایر کالاهای بادوام را به تشخیص وزارت صنعت ، معدن و تجارت منوط به داشتن نمایندگی مجاز و خدمات پس از فروش دانسته و اعلام نموده است در اسرع وقت واردات خودرو و کالاهای مشمول بدون پیش شرط مذکور ممنوع گردد.
لازم بذکر است هر شرکتی که الزامات تعیین شده برای اخذ نمایندگی را احراز نماید مجاز به ثبت سفارش و واردات خودرو به کشور می باشد و ممنوعیتی برای آن متصور نیست . ضمن اینکه موارد مطرح شده توسط نایب رییس انجمن واردکنندگان خودرو نص صریح ماده 4 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان مصوب سال 1388 مجلس شورای اسلامی می باشد. »
خبرگزاری میزان- قیمت طلا در معاملات امروز با ۰.۲۴ درصد افزایش به ۱۱۹۱ دلار و ۲ سنت رسید.
به گزارش گروه اقتصادخبرگزاری میزان به نقل از رویترز، در حالی که کاهش ارزش دلار و ابهام در مورد سیاست های دولت جدید آمریکا موجب افزایش تقاضا برای طلا شده، قیمت فلز زرد امروز افزایش داشت، هرچند که این افزایش ها با توجه به تعطیلی بازارهای آسیایی به دلیل سال نوی چینی، چندان قابل توجه نبود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلای آمریکا با 0.24 درصد افزایش به 1191 دلار و 2 سنت رسید.
دولت ترامپ روز یکشنبه فرمان محدودیت ورود اتباع کشورهای مسلمان به این کشور را به اجرا گذاشت و با انتقادات فزاینده ای در داخل و خارج از آمریکا مواجه شد.
برخی از اظهارات ترامپ و عدم بیان جزئیات مربوط به سیاست های وی موجب شده تا برخی سرمایه گذاران به بازار طلا به عنوان یک بهشت امن در هنگامه شرایط بی ثبات اقتصادی و سیاسی روی بیاورند.
دانیل هاینس، تحلیلگر موسسه ای ان زد در این باره گفت: «دستور اجرایی ترامپ میزان عدم قطعیت در بازار را بالاتر برده است.»
وی افزود، افزایش ورود سرمایه ها به بازار طلا در حالی است که تقاضای فیزیکی برای فلز زرد به دلیل فرا رسیدن سال نوی چینی و تعطیلی بازار آسیا کاهش داشته است.
شاخص دلار در برابر سبد ارزهای جهانی امروز با 0.12 درصد کاهش به 100.410 رسید.
دیگر عامل تقویت بازار طلا، آمارهای ضعیف از اقتصاد آمریکا بوده که در روز جمعه منتشر شده است.
رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه پایانی سال گذشته میلادی به شدت کند شده که ناشی از کاهش شدید صادرات سویا بوده است.
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 15:47 |
بازدید : 571 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
دستور مهاجرتی ترامپ شاخص بورسهای جهان را نزولی کرد
فرمان اجرایی دونالد ترامپ در زمینه ممنوعیت ورود مهاجران و اتباع کشورهای مسلمان به خاک آمریکا موجب شد ارزش سهام در بازارهای اروپا و آسیا با کاهش همراه شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، پس از آنکه اجرایی شدن فرمان اجرایی دونالد ترامپ در زمینه ممنوعیت ورود مهاجران و اتباع کشورهای مسلمان به خاک آمریکا بر احساس عدم قطعیت ناشی از سیاست های ترامپ در بازارهای مالی افزود، ارزش سهام در بازارهای اروپا و آسیا با کاهش همراه بود و ارزش دلار در برابر ین کاهش یافت. بر اساس این گزارش، به نظر می رسد که بازار وال استریت هفته جدید را ضعیف آغاز خواهد کرد و شاخص اس اند پی 500 با افت 0.2 درصدی مواجه خواهد بود. نشانه هایی از شتاب گرفتن تورم در آلمان موجب شده تا میزان بازدهی اوراق قرضه دولتی در حوزه یورو بالاتر برود. پس از مشخص شدن کاندیدای نهایی حزب سوسیالیست در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، میزان بازدهی اوراق قرضه 10 ساله دولت این کشور در اوایل امروز به بالاترین رقم 16 ماه گذشته رسید. دونالد ترامپ، سفر اتباع 7 کشور مسلمان از جمله ایران، عراق و سوریه به آمریکا را به بهانه حفظ امنیت ملی آمریکا به حالت تعلیق درآورده است. این دستور اجرایی که روز جمعه به امضا رسید، موجب به راه افتادن تظاهرات های ده ها هزار نفری در شهرهای آمریکا شده و نگرانی هایی را در برخی از بازارها در مورد تاثیرات احتمالی دیگر سیاست های ترامپ برانگیخته است. آدام کول، رئیس موسسه جی 10 در لندن گفت: «نگرانی ها از سیاست های حمایت گرایانه ترامپ ظاهرا پس از دستور اجرایی وی در زمینه محدودیت ورود مهاجران به آمریکا در حال افزایش است.» شاخص پان اروپایی استوکس 600 امروز با 0.8 درصد کاهش مواجه بود. معاملات در بازارهای سهام آسیایی به دلیل تعطیلات سال نوی چینی کم حجم بود. شاخص گسترده ام اس سی آی در منطقه آسیا اقیانوسیه به استثنای ژاپن کاهشی نیم درصدی را تجربه کرد. شاخص سهام در بازار استرالیا نیز افتی 0.9 درصدی داشت. شاخص سهام نیکی ژاپن نیز به دلیل افزایش تقاضا برای ین و بالا رفتن ارزش پول ملی ژاپن با افت نیم درصدی مواجه بود. ارزش ین در برابر دلار آمرکیا 0.3 درصد افزایش یافت و به 114.77 ین در برابر هر دلار آمریکا رسید.
دو شنبه 11 بهمن 1395 ساعت 15:44 |
بازدید : 545 |
نوشته شده به دست Ali |
(نظرات )
رئیس اتاق اصناف ایران :
استقرار کسبه پلاسکو در مجتمع تجاری نور تهران قطعی شد
رئیس اتاق اصناف ایران از استقرار قطعی کسبه پلاسکو در مجتمع تجاری نور واقع در تقاطع خیابان های ولی عصر(عج) – طالقانی تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، علی فاضلی روز دوشنبه در جلسه نشست با روسای اتاق اصناف مراکز استان ها گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در نهاد ریاست جمهوری که به ریاست دکتر شریعتمداری معاون امور اجرایی رییس جمهور و نمایندگان سازمان های ذیربط برگزار شد، با استقرار کسبه حادثه دیده ساختمان پلاسکو در مجتمع تجاری نور موافقت شد.
وی افزود: بر اساس این توافق ، مقرر شد حداکثر تعداد 600 واحد تجاری در طبقات بالای همکف ساختمان تجاری نور طبق معرفی اتحادیه مربوط به اصناف شاغل در ساختمان پلاسکو به مدت 2 سال به صاحبان مشاغل مذکور تحویل شود.
فاضلی ادامه داد: طبق این توافق ، تحویل واحدهای مورد اشاره و استقرار کسبه ساختمان از 15 بهمن ماه خواهد بود و شهرداری تهران در جهت امکان تفکیک و تقسیم واحدهای بزرگ به واحدهای کوچکتر در صورت لزوم با رعایت نکات ایمنی و با استفاده از مصالح سبک مساعدت لازم به عمل خواهد آورد.
در این جلسه محمدرضا فیاض معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، یداله صادقی سرپرست معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت و علی امانت قائم مقام مرکز اصناف و بازرگانان ایران حضور داشتند.